-40%

Fleksibilna LED lampa

  • Fleksibilna LED lampa
  • Ukupno 24 LED sijalice
  • Zahvaljujući posebnoj konstrukciji sa 12 LED sijalica na oba kraja.
  • Korištenje na teško dostupnim mjestima.
  • Lako obmotavanje oko predmeta. tako da vam ne treba pomagač pri osvjetljavanju
  • Dužina: 80 cm.
  • Potrebne su 2 x 3 AAA 1.5V LR03 baterije (ne dolaze u pakovanju)
  • Boja: crna / srebrna.

15,00 KM

Opis

LED je na osnovnoj razini rešetkasti silicij (Si). Priroda ovog atoma kada je u kombinaciji s drugim atomima Si oblikuje mrežu ne-nabijenih veza između sebe. Ovo stanje čini čisti Si bez vodljivosti što znači da neće provoditi električnu struju. Znanstvenici su pronašli način da se dozvoli energiji da prođe kroz rešetkasti silicij zamjenom minimalne količine silicija s drugim materijalima i organizira ih na način da se kontrolira protok energije.  Dioda, kao u LED (dioda koja emitira svjetlost), kombinacija je različitih materijala koji to čine i zbog toga se emitira svjetlost. Kako struja prolazi kroz ove materijale, elektroni u spoju postaju uzbuđeni i emitiraju fotone svjetlosti. Materijali koji se koriste u radu rešetke mogu davati različite boje i intenzitete emitirane svjetlosti.

 

LED traka je fleksibilna traka s LED diodama koju možete staviti gotovo bilo gdje i dodati snažnu rasvjetu u svoj prostor u različitim bojama i jačini svjetla. U tehničkim podacima o traci, ali i na samoj traci, naveden je istosmjerni napon na koji se traka smije priključiti. Uobičajeno je 12V ili 24V istosmjerni napon (istosmjerna struja-većina LED traka na tržištu koriste niskonaponsko DC napajanje), međutim na tržištu postoje i trake na napon 220V (izmjenična struja – električna energija koja se koristi u većini domova i poslovnih prostora. Naponski vod i broj se razlikuje od zemlje do zemlje. U Hrvatskoj je napon 220V), što nikako ne preporučamo za upotrebu amaterima – ostavimo korištenje te vrste traka profesionalcima.  Uobičajeno je da se LED trake pakiraju u kolutima po 5 m i na poleđini imaju samoljepivu traku. Traku je potrebno ugraditi u metalni profil kako bi se toplina iz LED dioda prenijela u okolinu i na taj način osigurala dugovječnost trake, kako je i označeno na samom proizvodu.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.