-50%

Sprava za istezanje

  • Ova jedinstvena sprava za istezanje može tonizirati mišiće leđa, smanjiti masnoće na trbuhu, poboljšati cirkulaciju krvi i poboljšati držanje tijela.
  • Reduktor struka smanjuje vaš struk i jača mišiće trbuha i donjeg dijela leđa.
  • Ova gumena žica za povlačenje pomoći će vam da se poboljšate bez potrebe za članstvom u teretani ili rizika od podizanja teških utega.
  • Izuzetno elastično tijelo idealno za mršavljenje i jačanje želuca, struka i nogu, savršeno za bodybuilding i kondicijske treninge.
  • Lako se koristi i nosi, čini ga prenosivim, kombinacija je lateks cijevi, krute pjene, pjene od gume
  • Udobni rukohvati omogućuju vam duže vježbanje. Prijenosno, sigurno i izdržljivo.

15,00 KM

Opis

Šta je zapravno istezanje?

Istezanje je oduvijek bilo neizostavan dio treninga.

Praksa je da se prije treninga moramo istegnuti u svrhu prevencije eventualnih povreda i povećanja opsega pokreta i nakon treninga zbog brže regeneracije mišića.

Stretching je postao neizostavan segment sportskog treninga i kako se tehnologija sportskog treninga razvijala tako su se razvijale i razne metode stretchinga.

Postoji više kategorizacija vrsta stretchinga prema različitim vrstama treninga, no u pravilu se sve dijele na tri osnovne kategorije: Statičke, dinamičke i PNF stretching metode.

 

Pomislili bismo da istezanje ima veliki utjecaj na smanjenje mogućnosti ozljede, ali kao zaseban čimbenik nema u tolikoj mjeri.

Pokazalo se da je nakon dvanaest sedmica eksperimentalna skupina imala 181 ozljedu, a kontrolna 200 ozljeda. Kao što vidimo, smanjena fleksibilnost mekog tkiva kao samostalni faktor ne utječe bitno na pojavu ozljede.

Trebalo bi istražiti uticaj vremenski dužeg istezanja na prevenciju ozljeda te možda uzeti u obzir i druge čimbenike koji utiču na prevenciju ozljeda.

Povećanje opsega pokreta na račun fleksibilnosti mekog tkiva kroz neko vijeme zasigurno će utjecati na smanjenje ozljeda!

Prevashodno, tu se misli na sve vježbe za istezanje kičme i leđa, vežbe za istezanje nogu, vežbe za istezanje zadnje lože, vežbe za istezanje lumbalnog dijela kičme i vežbe za istezanje vrata.

Svaka od ovih ima svoje zašto i zato i ukoliko se odlučite da odradite svaki deo ovog treninga, budite sigurni da ih izvodite na pravilan način.

 

Kao što smo već spomenuli, kako biste izbegli kasnije upale, povrede mišića i ligamenata, esencijalne su vežbe istezanja.

One istovremeno povećavaju cirkulaciju, redukuju stres i neprijatne mišićne bolove, doprinose bržem konstituisanju tretirane regije na prethodnim vežbama i omogućavaju pokretljivost zglobova.

Takozvano statičko istezanje je jedno od najpoznatijih jer omogućava maksimalno istezanje tretiranog mišića čime se istovremeno on i opušta.

Istezanje ne smije da boli, trebalo bi da bude lagano i kontrolisano disanjem, a naročito bi trebalo obratiti pažnju da istezanjem treba ići do one tačke u kojoj se vi i vaš mišić osećate prijatno.

 

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.