LED Rasvjeta

Treba vam kvalitetna i dugotrajna LED rasvjeta? 
Želite uštediti na računima za struju?
Dosadile su vam prejake obične sijalice koje puno troše?

Nudimo vam širok asortiman LED rasvjete po veoma povoljnim cijenama.

LED rasvjeta

LED Rasvjeta štedi struju

Najnovija LED tehnologija je dokazano mnogo dugotrajnija i kvalitetnija u svakom pogledu od tradicionalnih metoda i predstavlja odličnu alternativu ukoliko želite uštediti električnu energiju. LED Rasvjeta zapravo pruža mnogo više od svoje osnovne funkcije.

LED Rasvjeta je vaš put do uštede

Uobičajeni životni vijek LED rasvjete je 25.000 sati, ili više od 22 godine ako se koristi tri sata dnevno. Osim toga, LED sijalice su izdržljivije jer nemaju niti. Kao rezultat toga, potrošit ćete manje na održavanje objekta i zamjenu svjetiljki. Životni vijek konvencionalnih sijalica je 1.000-2.000 sati (oko 1-2 godine), dok je CFL 6.000-15.000 sati (6 do 13 godina). Budući da su cijene LED-a smanjene u posljednjih nekoliko godina, većina lampi sada ima period povrata koji traje samo nekoliko mjeseci.

Šta je zapravo LED rasvjeta?

Light-emitting diodeLED je poluvodički uređaj koji proizvodi svjetlost pomoću procesa elektroluminiscencije. Vidljivo svjetlo nastaje kada je poluvodički materijal izložen električnoj struji. Kao rezultat toga, fotonaponska ćelija – vrsta ćelije koja se koristi u solarnim panelima za pretvaranje vidljive svjetlosti u električnu energiju – stoji u potpunom kontrastu s LED diodom.

Tehnologija koja podržava LED diode nam je odavno poznata. LED tehnologija je omogućila razvoj solid-state tranzistor.

Zašto kupiti LED rasvjetu kod nas?

U našoj ponudi se nalazi LED rasvjeta treće generacije. Najnovija generacija nadmašuje sve druge izvore osvetljenja u pogledu dugovječnosti, izdržljivosti, performansi i energetske efikasnosti. LED rasvjeta se danas koristi u brojnim industrijskim, poslovnim i stambenim zgradama u razne svrhe.

Savjeti i novosti

Kuća - blogovi
Admin

Odaberite tehniku sa našeg web shopa

U današnjem digitalnom dobu, tehnički uređaji su postali neizostavni dio našeg svakodnevnog života. Bez obzira da li vam je potreban novi pametni telefon, laptop, televizor

Read More »

Trebate pomoć?

Stojimo na raspolaganju za bilo koje pitanje?