You are currently viewing Uredan i moderan muškarac

Uredan i moderan muškarac

Prvo što vidimo kada je u pitanju urednost i pedantnost svakog muškarca jesu kosa i brada. Uredna, moderna, blistava i sređena kosa je ukras i priča koju izgledom priča svaki muškarac koji drži do sebe.

Također moderno uređena brada govori o markantnosti i karakteru kao i o tome koliko je njen vlasnik uredan i strog kada je higijena u pitanju. Stilizovanje kose i brade zavisi od ukusa i ličnog stila svakog muškarca.

uredan i moderan muškarac

Također, na krajnji rezultat u velikoj mjeri utiče sam kvalitet dlake i način na koji je ona ošišana.

Njega kose za muškarce nije komplikovan proces, samo zahjteva malo više pažnje i vremena. Budite strpljivi, birajte proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose i otklanjaju problem koji imate.

Nemojte zaboraviti da je preventiva najbolje rješenje, zato, kada god je moguće, spijrečite pojavu neželjenih efekata kada se radi o šamponima, gelovima, lakovima i ostalim sredstvima za uređivanje.

Ono što je jako bitno ako sami stilizujete Vašu kosu i bradu je dobar odabir mašinice.

Na šta posebno obratiti pažnju kada su mašinice za kosu u pitanju?

Različiti stilovi, dužina kose, klasičan, moderan izgled, sve se bira.

Zato su mašinice za šišanje postale nezaobilazni alat za oblikovanje najrazličitijih muških frizura.

Mnogi muškarci redovno posjećuju salone, dok uvijek ima i onih koji žele da budu sami svoji majstori.

Mašinica za kosu bi trebalo uvijek i stalno da ide u suprotnom pravcu od pravca rasta dlake. Najvažnije je da kosa bude čista i oprana i to neposredno pred šišanje. Na taj način se omogućava bolji rad mašinice.

Redovno održavanje mašinice za šišanje je od izuzetnog značaja.

Da bi šišanje bilo bezbedno, bitno je da ste upoznati sa karakteristikama i načinom upotrebe. Također, bez obzira da li se šišate sami ili vam neko pomaže, ogledalo je poželjno da biste vidjeli kako sve ono što radite izgleda iz drugog ugla. Muška frizura predstavlja oličenje karaktera i stila, pa je uredna i sređena kosa ono o čemu mnogi muškarci brinu. 

uredan i moderan muškarac

Trimeri za bradu?

Brada je zaštitni znak mnogih muškaraca. Poslednjih godina je postala naročito popularan dio stajlinga; kako mlađih, tako i starijih muškaraca. 

Shodno tome ponuda trimera na tržištu je sve veća.

Najvažniji dio svakog trimera jeste sječivo, odnosno nož.

Kvalitet izrade, primjenjeni materijali, završna obrada, kao i raspored i oblik zubaca sječiva, definišu performanse samog uređaja. Ako želite da imate dugu, zdravu bradu, trebali bi uvijek potkratiti ispucale vrhove kada se počnu pojavljivati.

Ispucani vrhovi se mogu začupati i učiniti da vaša brada izgleda divlje i ofucano. Sa trimerom, možete srediti bradu sa strana dajući joj profinjeni izgled. Možete također izbrijati obraze i srediti zaliske također.

Na našem shopu možete pronaći raznoliku ponudu trimera za bradu kao i mašinice za oblikovanje Vaše kose stoga požurite po svoje primjerke.

Za kompletan asortiman proizvoda posjetite naš website.