You are currently viewing Sve za vrt : 5 osnovnih stvari za kvalitetno održavanje vrta

Sve za vrt : 5 osnovnih stvari za kvalitetno održavanje vrta

Nakon dosadnih i svima nama napornih hladnih i kratkih dana, korak po korak idemo u susret toplijim danima. S proljećem i buđenjem prirode nam stižu i obaveze u vrtu i dvorištu. Da li želimo svoje dvorište promjeniti? Da li želimo isti plan kao i prošle godine? Da li nam fali ideja? Koji nam alati sve trebaju? Sve za vrt i sve za vaše dvorište možete pronaći upravo kod nas!

O svemu tome brine BH Market koji je i za ovo proljeće za vas pripremio sve ono što vam je potrebno kako biste svoju okućnicu, dvorište i vrt uredili na što bolji i profesionalniji način.

Za vas smo pripremili sljedeće:

Posjedujemo alat i pribor za održavanje i uređenje dvorišta, kao što su makaze, trimeri, nastavci za tirmere itd. Posjedujemo također razne vrste nastavaka za česme i crijeva, prskalice, vodenu maglu za tople dane itd.

Za održavanje voćnjaka možete pronaći razni alat; makaze za kalemljenje, trimere, itd.

sve za vrt

Rukavice

Prije nego počnete čupati dosadni korov ili orezivati ruže, trebat će vam par vrtlarskih rukavica da zaštitite svoje ruke.

Dostupno je mnogo različitih rukavica, prikladnih za različite poslove i vremenske uvjete, ali kvalitetan odabir je i više nego važan kako biste zaštitili svoje ruke.

Jake vrtlarske makaze

Orezivanje i pospremanje biljaka redoviti su vrtni zadaci, a par kvalitetnih makaza postat će jedan od vaših najkorisnijih dijelova opreme. Vrtne makaze kojima se može upravljati jednom rukom, isplativa su investicija i pripremit će vas za sezone koje dolaze.

Ručna lopatica

Lopatica je mali ručni alat koji se koristi za kopanje na tlu i kopanje malih rupa za sadnju sjemena, mjerenje dubine u tlu i okopavanje tvrdog korova. Potražite lopaticu s uskom, čvrstom oštricom (nehrđajući čelik je dobra opcija) koja će lako zarezati u tlo, kao i onu koja ima udoban držač.

Sve za vrt

Tačke/vrtlarska kolica

Za plijevljenje, dovlačenje zemlje ili lišća, skupljanje otpadaka i bezbroj drugih zadataka. Najčvršća kolica napravljena su od jednog komada teškog čelika za velika opterećenja. Korištenje dvokolica ili dvorišnih kolica također može pomoći u očuvanju vaših leđa, koja su uvijek izložena riziku od naprezanja zbog stalnog saginjanja kako biste sadili i plijevili svoj vrt.

Vrtne grablje

Vjerovatno jedan od najsvestranijih alata u vrtu, vrtne grablje imaju ulogu tijekom cijele sezone. Čiste lišće, ravnaju malč ili pomažu u skupljanju velikih hrpa korova. Uvijek se isplati pronaći grablje koje odgovaraju vašim potrebama.

Ukoliko želite pogledati šta smo to pripremili za vas iz naše ponude za održavanje vrta, nastavite pratiti tekst:


1. Rasvjeta za dvorište: Kako odabrati pravu?
2. Kako pravilno održavati kuću i vrt