Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Trening i zdravlje

Trening i zdravlje je nešto što prirodno ide jedno uz drugo, to jest, jedno neminovno povlači za sobom drugo.

Sastaviti plan treninga je zaista ozbiljan posao kada nam fali vremena za posjete teretanama i kada ne možemo organizirati dodatno vrijeme koje potrošimo na putu do trenera.

Prvi korak u stvaranju plana treninga je određivanje Vašeg cilja.  Istovremeno biste trebali znati da vaš cilj mora biti realan i dostižan.

Nakon što odaberete vrste vježbi, trebali biste se koncentrirati na njihovo ispravno kombinovanje, pogotovo ako planirate trenirati s opterećenjem.

Broj ponavljanja vježbi je individualan. I obavezno svaki trening počnite sa zagrijavanjem. Preporučujemo između treninga ostaviti dan pauze kako biste tijelu dopustili da se odmori.

Ako to ne učinite, riskirate upale i ozljede, a i nećete napredovati brzo kako biste željeli. Ipak je potrebno strpljenje i doza zdravog razuma!

trening, zdravlje, trening i zdravlje

Trake za vježbanje?

Za početak, elastične trake su lijek protiv svih izgovora za odgađanje treninga.

Jeftine su, praktične za odlaganje, lagane i stanu u bilo koju torbicu.

Elastične trake za učinkovit trening

Njihove glavne prednosti su što su vrlo praktične, lako prenosive, dostupne i povoljne te različite.

Vježbe s trakama najčešće uključuju cijelo tijelo i kao takve troše puno više energije te puno brže umaraju. 

Elastična traka dodaje otpor prilikom izvođenja pokreta. Taj dodani otpor jača vaše mišiće i tjera vas da vježbate intenzivnije, odnosno s većim otporom. 

Korištenje elastične trake mnoge buni, pogotovo one koji se prvi put susreću s njima. Morate biti sigurni da traku držite u odgovarajućoj poziciji.

Provjerite jeste li pravilno namjestili traku. U protivnom nećete osjetiti otpor koji biste trebali, a to je najbolji znak da nešto radite pogrešno.

Već smo spomenuli kako elastične trake štede prostor, što je odlično za sve one koji u stanu nemaju dovoljno mjesta za sprave za vježbanje.

Traku jednostavno zarolajte i pospremite u ormar ili ladicu ili je objesite o vrata spavaće sobe.

Trening i zdravlje

Ono na šta trebate paziti jeste da traku ne držite na mjestu koje je direktno izloženo suncu.

Toplina utieče na gumu na način da je razvuče. Osim što više neće biti dovoljno elastična, vrlo lako može puknuti uslijed vježbanja.

Za neke teže vježbe možete dodati elastičnu traku kao pomoć. Primjerice, kod izvođenja tzv. sklopki za aktivaciju mišića trbuha, elastičnu traku zakačite oko nogu i uzmite traku rukama za krajeve.

Ili kod izvođenja sklekova elastičnu traku možete omotati oko prsnog koša i zavezati iznad vas da elastična traka djelomično oduzme vašu težinu.

Tako će biti omogućeno pravilno izvođenje, a postupno možete smanjivati pomoć koju vam osigurava elastična traka, a usputno će se mišići jačati.

Trening i zdravlje

Ukoliko smo Vas ovim tekstom motivirali da počnete trenirati i da kupite svoj par elastičnih traka za vježbanje, kontaktirajte naš shop i pripremite svoje tijelo za sve izazove.

Posjetite naše asortimane: Ljepota, Zdravlje, Kozmetika za žene, Kozmetika za muškarce.

Posjetite naš website.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *