Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Njegovana i uredna kosa

Njegovana i uredna kosa je sastavni dio svakoga ko drži do sebe.

Obično kada Vaša kosa izgleda super, i Vi se tako osjećate, i kada je ”neposlušna”, kada se ne da urediti onako kako želite, čini Vas nervoznim i gubite samopouzdanje.

Iako se to ponekad čini jedostavnim, uređivanje kose i frizura zna biti prava gnjavaža. U sledećim redovima Vam donosimo par proizvoda koji će Vam olakšati održavanje ljepote Vaše kose.

njegovana i uredna kosa

Pegla za kosu

Sigurno ste primjetili razliku u opeglanoj kosi kada odete kod frizera u odnosu na opeglanu kosu s Vašom peglom?

Mislite da frizer ima posebne tehnike i preparate koji čine kosu ljepšom nego ikada i to ne možete imati kod kuće? Varate se!

Sve je u materijalima i tehnologiji. Bitno je da testirate materijale pegle koji najviše odgovara Vašoj kosi kao i temperaturu na kojoj se Vaša dlaka ispravlja i ostaje postojana.

Kada peglate kosu, uz sebe imajte četku za kosu, pjenu i lak. Operite kosu, stavite pjenu i ostavite da se sama osuši.
Zatim zagrijte peglu, češljajte pramen po pramen i zagrijanom peglom lagano ispravljajte kosu.

Kada završite lagano nanesite lak. To je to. Vaša kosa je spremna! Izbor raznih vrsta pegla za kosu možete pronaći na našem shopu.

Uvijač za kosu

Lagane, sitne ili krupnije kovrče postale su hit ovog ljeta. Više nije ni bitno da li odlazite na neku elegantniju, bitniju zabavu, ili se radi o odlasku u grad, šetnju ili čak na plažu.

Lepršave kovče odgovaraju svakom vremenu i svakoj prilici i idealna su kombinacija uz Vaš osmijeh. Bez obzira na Vašu i dužinu kose, neskladne ili pažljivo oblikovane, uvijek će privući pažnju.

Na našem shopu možete pronaći razne vrste uvijača za kosu koji su ostavili jako dobre utiske na sve korisnike kao i razne vrste fenova za kosu te ostalih sredstava koji Vam mogu pomoći da jako brzo dođete do svojih savršenih lokni.

Četka za kosu

Odabirom četke za kosu završili smo ogroman dio posla kada je uređivanje kose u pitanju.

Ključ u postizanju duge i zdrave kose je u pravilnoj njezi i brizi. Kod pravilnog češljanja/četkanja kose vrlo je važno to učniti prije pranja kose a nikako nakon pranja, dok je još mokra, kako biste izbjegli neugodne čvorove i kako ne bi došlo do zapetljanja i trganja te oštećenja.

Do pronalaska prave četke morati ćete doći na način da isprobate nekoliko različitih. Također, vrlo je bitno da kosu češljate par puta u toku dana, ili bar temeljito ujutro i navečer.

Ono što je također jako bitno kada su u pitanju četke za kosu je i to što ih morate redovno prati i čistiti jer očuvanjem njihove čistoće ćete sprječiti oštećenje vlasišta, korijena kose te ćete izbjeći zapetljanje kose i neugodno ”čupkanje”.

Na našem shopu možete pronaći također razne vrste četki za kosu koje će prijati Vama i Vašem načinu svakodnevnog četkanja.

Zdravlje i njega kose je jako bitno jer je kosa suptilnost, mnogo govori o vama i načinu na koji vodite računa o sebi. Birajte pažljivo, birajte ono što je za Vas najbolje, iskoristite pogodnosti našeg shopa i uživajte i zdravoj i besprijekornoj kosi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *