Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Kako odabrati prava vanjska svjetla za vaš dom?

Kada se radi o uređenju vanjskog dijela vašeg doma, jedan od ključnih faktora je izbor pravih vanjskih svjetala. Uz različite veličine, stilove i funkcije, pronalaženje pravih svjetala za vaš dom može biti izazov. U ovom blogu ćemo vam pružiti korisne savjete za odabir kada su u pitanju vanjska svjetla.

Razmislite o funkciji svjetla

Prvi korak u odabiru pravih vanjskih svjetala je razmisliti o funkciji svjetla. Želite li svjetla samo kao dekorativni elementi ili i za osvjetljenje? Ako tražite dekorativna svjetla, razmislite o dizajnu i stilu, dok će vam za osvjetljenje biti važnije količina i kvaliteta svjetla.

Svjetla koja su namijenjena osvjetljavanju moraju biti dovoljno snažna i imati širok domet kako bi pružila dovoljno svjetlosti za sigurno kretanje u noćnim satima.

Pogledajte dodatne savjete za dvorišnu rasvjetu OVDJE.

vanjska svjetla

Odaberite pravi stil

Kada odaberete funkciju svjetla, slijedeći korak je razmotriti stil. Odabir stila ovisi o arhitekturi vašeg doma i osobnom ukusu.

Ako imate tradicionalnu arhitekturu, klasične svjetiljke ili lampioni mogu biti izvrsni izbor.

Za modernije kuće, mogućnosti su mnogo raznolikije, a možda ćete se odlučiti za nešto s minimalističkim dizajnom ili modernim izgledom.

Odredite veličinu

Veličina vanjskih svjetala trebala bi biti proporcionalna veličini vašeg doma i okoline. Prevelika svjetla mogu izgledati nespretno i preopterećujuće, dok mala svjetla neće dovoljno osvijetliti područje.

Razmotrite visinu svjetla u odnosu na okolinu i veličinu prostora kako biste pronašli idealnu veličinu za vaš dom.

Razmotrite materijale

Vanjska svjetla su izložena elementima, kao što su kiša, sunce i snijeg, što znači da su materijali od kojih su izrađeni od izuzetne važnosti. Aluminij, nehrđajući čelik i bronza su popularni izbori jer su izdržljivi i otporni na vremenske uvjete.

Drvo i staklo su popularni materijali za rustikalniji izgled, ali se mogu brže trošiti.

Solarne lampe su idealno rješenje. POGLEDAJTE zašto!

Povećajte sigurnost s pravim svjetlima

Vanjska svjetla nisu samo estetski dodatak, već također pomažu u povećanju sigurnosti vašeg doma. Osvjetljenje u prednjem dijelu kuće pomaže u sprječavanju pada i ozljeda, a isto tako može odvratiti potencijalne provalnike.

Postavite svjetla na ključnim mjestima kao što su vrata, prozori i hodnici kako biste osigurali da vaša kuća bude sigurna i dobro osvijetljena.

vanjska svjetla

Razmislite o efikasnosti

Svjetla koja su energetski učinkovita mogu smanjiti vaš račun za struju i pomoći u očuvanju okoliša. LED svjetla su izvrsna opcija jer troše manje energije i traju duže od tradicionalnih žarulja.

Razmislite o opcijama za senzore pokreta, koji se uključuju samo kada su potrebni, što smanjuje troškove energije i poboljšava sigurnost.

Razmislite o postavljanju

Razmislite o načinu na koji će se vaša svjetla postaviti. Zidne svjetiljke su izvrsne za osvjetljavanje vrata i ulaza, dok su svjetla na stupovima bolja za osvjetljavanje prilaza ili staza. Razmislite o visini svjetla i kutu osvjetljenja kako biste postigli optimalno osvjetljenje za vaš dom.

Pravi izbor vanjskih svjetala može poboljšati estetiku i sigurnost vašeg doma. Razmislite o funkciji svjetla, stilu, veličini, materijalima, efikasnosti i postavljanju kako biste pronašli idealna vanjska svjetla za vaš dom. Sada je vrijeme da odaberete svjetla koja će vaš dom učiniti sigurnijim i ljepšim!

Ukoliko želite pogledati kompletnu ponudu sa našeg shopa, to možete učiniti jednim klikom OVDJE.