You are currently viewing Rasvjeta za dvorište: Kako odabrati pravu?

Rasvjeta za dvorište: Kako odabrati pravu?

Rasvjeta za dvorište predstavlja najvažniji dio kada je u pitanju sama dekoracija ali i sigurnost. Prilikom uređenja doma i dvorišta, nekako najmanje pažnje usmjeravano na odabir rasvjete. I obično je rasvjeta zadnja koju biramo, međutim, to je velika greška.

Važnost planiranja osvjetljenja za dom i dvorište je od veoma velikog značaja za vašu porodicu i sigurnost u dvorištu. Također, prilikom odabira rasvjete pribjegava se jeftinijim odabirima koji se kasnije pokažu kao loša odluka. Jer veoma je važno imati kvalitetnu rasvjetu.

Rasvjeta za dvorište

Rasvjetu je važno planirati od samog početka, kroz projekat, kao i kroz visinu finansijskih sredstava.

Potrebno je voditi računa o važnosti osvjetljenja jer osim dekorativne uloge, rasvjeta ima i veoma važnu funkcionalnu ulogu.

Dekorativna uloga osvjetljenja ostvaruje se načinom, vrstom, oblikom, bojom i jačinom rasprostiranja svijetlosti.

Rasvjeta u dvorištu kao najljepši dekor

Kada planirate osvjetljenje u dvorištu, to možete učiniti i zabavnim procesom prije svega. Kako biste uljepšali izgled vašeg dvorišta možete birati razne motive koji će vam pomoći u tome. Također, odabirom prave vanjske rasvjete učinit ćete svoj dom i okućnicu toplijim i prijatnijim mjestom za boravak i posjet.

Druženje, zabave i porodična okupljanja bit će puno ljepša i zabavnija uz odabir zanimljive rasvjete za dvorište.

Bez obzira na godišnje doba, postavljeno osvjetljenje u vaše dvorište učinit će ga prijatnijim i stvorit će osjećaj sigurnosti.

Nema izgovora da vam dvorište bude u mraku kada možete na mnogo načina uljepšati i unijeti svježinu i svjetlost.

Kako biste se vi, vaši mališani i vaši gosti kretali po dvorištu sigurno. I kako bi dvorište i tokom noći bilo pregledno i ugodno za boraviti, odabir idealne rasvjete za dvorište je ključ problema.

Rasvjeta za dvorište

Savjeti za dobro osvjetljeno dvorište

Ispravna kombinacija intenziteta, boja i oblika rasvjete za Vaše dvorište pomoći će Vam da imate predivno dvorište. Da biste postigli što ugodniju atmosferu kombinirajte razne izvore i vrste svjetlosti.

Vaša sigurnost i sigurnost vaše porodice i prijatelja su na prvom mjestu.

Iz tog razloga osigurajte da su glavna pristupna područja, puteljci i ulaz pravilno osvijetljeni, kako biste izbjegli bilo kakvu neugodnu situaciju.

Vaše osvjetljenje uvijek treba da bude centrirano i fokusirano tačno na ono mjesto koje Vam je bitno da osvijetlite kako biste izbjegli sjenke i varke za oko koje mogu biti smetnja.

Ukoliko se pitate kako odabrati pravu vanjksu rasvjetu, pogledajte link OVDJE.

Solarne lampe za dvorište iz naše ponude


Najnoviji tekstovi vezani za uređenje dvorišta:

1. Sve za vrt : 5 osnovnih stvari za kvalitetno održavanje vrta
2. Kako pravilno održavati kuću i vrt