Trenutno pregledavate Vanjska rasvjeta

Vanjska rasvjeta

Na pomen ” vanjska rasvjeta ” odmah moramo imati ideju, plan i cilj. Da li želite samo uživati ​​u pogledu iz dnevne sobe? Da li je cilj vanjske rasvjete zbog ljepšeg i toplijeg druženja u vašem dvorištu? Ili je zbog manjka vidljivosti oko vaše kuće? Prije nego krenete u nabavku rasvjete za vaš dom, obavezno napravite plan.

Intenzitet svjetlosti

U prošlim vremenima rasvjeta vrtova bila je takva da je vrt je bio ili potpuno osvijetljen, ili u potpunom mraku. Vrlo je važno ne osvijetliti stabla i grmlje s previše svjetlosti. Tako ostatak vrta ostaje u potpunom mraku što stvara neugodan učinak. Za postizanje svjetlosne ravnoteže i ugodne atmosfere u vrtu, optimalno rješenje je LED rasvjeta.

Vanjska rasvjeta

Kako osvijetliti dom

Najvažnije mjesto za osvjetljavanje vanjske strane kuće je ulazak u objekat i put. Ponekad je dovoljna jedna svetiljka visokog intenziteta svjetlosti koja se aktivira na pokret. Staze, uličice i prilazi najbolje su osvijetljeni ujednačenom svjetlošću. Svjetlost bi trebala padati na površinu vodoravno. Također možete koristiti svjetiljke postavljene u zemlju, čija svjetlost klizi po površini.

Razmislite o efektu

Veoma važno je razmisliti kada i gdje trebate svjetlo. Razmislite i o obliku svog vrta i dvorišta, o uglovima vašeg doma i prostora kojeg želite osvijetliti i slično. Pametno iskoristite prostor kojeg možete koristiti za razne namjene.

Stil i prostor

Dobra vanjska rasvjeta stvara odličnu interakciju između unutarnjeg i vanjskog prostora. Ne zaboravite na dinamiku i kontraste, jer stvaraju vizualno ljepši ugođaj. Dobra vanjska rasvjeta također uzima u obzir sigurnost. Pravilna rasvjeta staza smanjit će mogućnost ozljeda u večernjim satima. Ako imate malu djecu, razmislite o tome gdje se najviše kreću. Vrt se smatra otvorenim prostorom koji je nastavak dnevnog boravka. Pravilno osvjetljenje može dodatno povećati osjećaj širine i dubine ukupnog prostora.

Ponuda našeg shopa