You are currently viewing Kako pravilno održavati kuću i vrt

Kako pravilno održavati kuću i vrt

Idealno održavanje travnjaka i travnjak kao na fudbalskim terenima san je svakog onog ko ima lijepo i uredno dvorište. Ovisno o vašem trudu i načinu na koji postupate s dvorištem i travnjakom, imat ćete idealno uređeno okruženje koje će vam omogućiti mnogo zabave i odmora.

Najbolje rješenje za zelene i zdrave travnjake je prije svega dobro organizirano navodnjavanje. Nakon toga redovno košenje, čišćenje od korova itd.

Redovno košenje

Travnjak je najbolje kositi ujutro jer je tada optimalna vlažnost zraka. Kako temperatura tokom dana raste, trava postaje tanja što nije pogodno za pravilno košenje. Odrediti visinu košenja nije jednostavan posao ali postoje osnovna pravila. Za travnjake za rekreaciju visina je 30 mm u proljeće, a ljeti – 25 mm. Ukoliko je sezona kišovita, trava se mora kositi jednom sedmično, inače je dovoljno svakih 15 dana.

Navodnjavanje travnjaka

Kada je u pitanju zalijevanje travnjaka, najbolje je to činiti ujutro i pred večer. Oba vremena su dobra jer su temperature znatno niže nego tokom dana. U pravilu bolje bi bilo zalijevati ujutro jer su temperature najniže te najviše vode uspije doći do korijenja.

Okretljiva prskalica za vrt

Dovoljno ju je jednom postaviti na odgovarajuće mjesto na travnjaku i svako daljnje zalijevanje će biti lako, precizno, uz mnogo nižu potrošnju vode, dok Vi sjedite na terasi umjesto da držite pištolj ili mlaznicu i šećete travnjakom. Održavanje travnjaka uz ovu okretljivu prskalicu je mnogo jednostavnije.

Uređenje dvorišta i rasvjeta

Za sve ostalo što vam je potrebno kada je sezona uređenja travnjaka, dvorišta i vrta u pitanju, pronađite u našoj ponudi. Jako je bitno da svoje dvorište uredite tako da imate adekvatnu rasvjetu te da uložite trud kako bi ono izgledalo predivno u svako doba dana. U ponudi našeg shopa pronađite odgovarajuću rasvjetu:


1. Rasvjeta za dvorište: Kako odabrati pravu?
2. Sve za vrt : 5 osnovnih stvari za kvalitetno održavanje vrta