Akcija!

Dječji ulošci za obuću 12/1

Original price was: 35,00 KM.Current price is: 30,00 KM.

-14%
  • Dječji ulošci za obuću koji vašim mališanima pružaju nevjerovatan oslonac i podršku.
  • Prilikom izbora odgovarajuće obuće za sve uzraste potrebna je posebna pažnja.
  • Pravilnim izborom obuće omogućuje se prirodan razvoj stopala, što doprinosi pravilnom razvoju cijelog tijela, a dječji ulošci iz naše obuće pružaju vam dodatnu sigurnost i udobnost.

Zašto kupiti na BH market-u?

  • Dostava u roku 24-48 sati
  • Mogućnost otvaranja pošiljke

Ravna malena stopala su česta pojava kod naših mališana.

Između druge i šeste godine djeca se intenzivno razvijaju i tada se formira i fiziološka krivina uz unutarnju stranu stopala koja se još naziva i lukom.

Ukoliko primjetite da vaše dijete nema razvijene lukove, u svakom slučaju trebate posjetiti doktora.

Problemi sa stopalima mogu ometati funkciju kralježnice što kasnije rezultira lošim držanjem tijela te degenerativnim promjenama u kukovima, kralježnici i koljenima.

Budući da većina obuće nema ugrađene anatomske uloške veoma je važno da takvu obuću obezbjedimo adekvatnim ulošcima koji su izrađeni po individualnom otisku i koji će smanjiti pritisak na nogu te omogućiti normalan razvoj stopala.

Obuća koja u većini slučajeva treba dodatne ortopedske uloške:

  • Tenisice – jer su mališani jako često u njima. Ulošci će pružiti dodatnu potporu i djelovat će preventivno. Dodavanjem uložaka u sportsku odjeću poboljšat ćete biomehaniku i smanjiti rizik od povreda.

  • Moderna obuća – vrlo često se radi o obući koja ne sadržava uloške i takvu obuću treba u principu izbjegavati i nositi što manje. Vrlo teško je moguće u takvu obuću staviti uloške jer se radi o uskoj obući ali uz naš proizvod ćete lako moći oblikovati uložak po mjeri i modelu obuće koju vaše dijete nosi.

Ulošci za dječju obuću važan su dio brige o cijelom tijelu.