Bijeli luk je jako zdrava namirnica koja pomaže pri prevenciji raznih bolesti ali je ujedno i jako ukusna u raznim jelima kao i u svježim salatama.
Obzirom na veoma jak ukus i miris, mnogi izbjegavaju jesti svjež bijeli luk zato se on najviše koristi kao začin kuhanim jelima.
Također, mnoge domaćice ne vole rezati bijeli luk, jer je nakon njega vrlo teško oprati ruke i miris se jako dugo zadržava na rukama.
Ali proizvođači su pronašli izlaz i stvorili posebnu sjeckalicu za bijeli luk.
Sjeckalica bijelog luka je male veličine.
Namijenjena je rezanju jedne kriške određenog povrća.
U ovom drobilici se može usitniti i drugo malo povrće.
Ali imajte na umu da će rezanje biti vrlo fino.
Prednosti sjeckalice za bijeli luk:
Brzina. Zahvaljujući više noževa, sjeckalica je u stanju samljeti režanj bijelog luka za nekoliko sekundi.
Kompaktnost i svestranost. Sjeckalica ima dva različita nastavka. Zahvaljujući tome, beli luk se može rezati ne samo na kockice, već i na kolutove.. Drobilica se isporučuje s malom posudom koju možete izvući. Čvrsto je učvršćen i ni u kojem slučaju neće ispasti.
Čistoća. Sjeckalica je prikladna za održavanje čistoće. Nakon usitnjavanja češnjaka, sjeckalicu je potrebno rastaviti i isprati vodom.