Akcija!

Sprava za istezanje leđa

Original price was: 30,00 KM.Current price is: 20,00 KM.

-33%
  • Čest razlog zašto vas leđa mogu boljeti je loše držanje dok sjedite u kojem vam ova sprava za istezanje leđa može pomoći.
  • Sjedenje u pognutom ili pogrbljenom položaju može opteretiti diskove.
  • Ova sprava za donji dio leđa omogućava da vaša leđa budu potpuno istegnuta i rasterećena kako bi se smanjila kompresija živaca i postiglo zdravo savijanje kralježnice.
  • Ima višestruku namjenu i može se koristiti dok ležite ili sjedite na sofi/fotelji.
  • Dokazano je da rasteže donji dio leđa i ublažava bol.

Zašto kupiti na BH market-u?

  • Dostava u roku 24-48 sati
  • Mogućnost otvaranja pošiljke

Jako često nam se dešava da se suočavamo s problemima i bolovima u leđima koji nas prosto vežu za jedno mjesto, naročito za krevet, iz kojeg nemamo želju ustati i pokrenuti se.

Kada je u pitanju istezanje i pronalazak rješenja za ustajanje iz kreveta i kada je u pitanju produktivnost, dobra stvar je istezanje koje se može raditi čak i kada nas bole leđa – a veoma često je ovaj način i najbrži put do ublažavanja bola.

Svi znamo da se istezanje obavezno preporučuje u procesima zagrijavanja prije treninga a također je efikasno i nakon treninga.

Svi dijelovi tijela su međusobno povezani pa se tako napetost s područja nogu vrlo brzo širi na područje ramena, vrate i glave.

Stres koji se zadržava u kukovima utiče na mišiće donjeg dijela leđa, ramena i ruku, uzrokuje bolove, osjećaj nelagode i loše raspoloženje.

Ovakvo stanje može uveliko oštetiti kvalitetu života a svakodnevno istezanje će svakako pomoći da uklonite ove tegobe ili da ih u velikoj mjeri smanjite.

Tokom istezanja možete osjetiti laganu i ugodnu bol koja nikako ne smije biti intenzivna i jaka jer to znači da nešto radite pogrešno.

Istezanje može pomoći osobama koje imaju naviku pogrbljeno se držati, popravlja samopouzdanje i povećava osjećaj sreće i zadovoljstva.

Istezanje poboljšava cirkulaciju krvi i dotok kisika prema svakoj tjelesnoj stanici, uključujući i stanice mozga.

Veći dotok kisika prema mozgu poboljšava raspoloženje, pamćenje i koncentraciju.

Uz ovu jedinstvenu i veoma praktičnu spravu učinite istezanje zabavnijim, lagodnijim i sigurnijim.