-31%

Električni uređaj protiv komaraca i insekata

 • U borbi protiv dosadnih insekta će pomoći ekološki siguran uređaj – električni uređaj protiv komaraca Mosquito Killer.
 • Princip rada klopke je vrlo jednostavan: UV lampa se koristi kao mamac u svjetiljci.
 • Poseban izvor svjetla privlače insekte u mraku gdje ostaju zarobljeni.
 • Jednom zarobljeni, oni će biti skupljeni u odvojivu podlogu iz koje se mogu brzo i lako ukloniti.

20,00 KM

Opis

Ubodi komaraca zbog svrbeža koji nastaje nakon uboda, iako nisu opasni, mogu biti zaista neugodni. Najveći problem predstavljaju bebama i manjoj djeci koja ne znaju kontrolirati nagon za dodirivanjem mjesta uboda.

Nakon uboda komarca na koži se pojavljuje crvenilo i plikovi.

Osobe koje su osjetljive te oni koji imaju slabiji imunitet mogu imati i pojačane reakcije na ubod.

Te reakcije mogu se manifestirati kao povećani limfni čvorovi, a može doći i do povišene temperature. Vrlo rijetko se javlja teška alergijska reakcija koja može dovesti do šoka i smrti.

Iako znate da nemate razloga za strah od alergijske reakcije, ili ukoliko se reakcija nije javljala ranije, ipak je dobro preduzeti određene mjere kako bi se ubodi što više spriječili.

Simptomi uboda

Ono što se nakon uboda manifestira kod većine ljudi jesu sljedeći simptomi:

 • osjećaj žarenja na mjestu uboda,
 • prolazna bol,
 • svrbež,
 • oticanje,
 • crvenilo.

Ovisno o reakciji i ovisno od osobe do osobe, ubod može biti veliki i do nekoliko centimetara ili biti sasvim mali i neprimjetan.

Reakcija na koži uglavnom prolazi u roku 3 – 5 dana.

Jako je bitno pokušati što manje doticati mjesto uboda te ne oštetiti kožu zahvaćenu ubodom. Kako bi što prije trag na koži nestao.

Kako spriječiti ubod

Možda ih ne možete baš potpuno izbjeći, i možda ćete osjetiti bar jedan ubod, ali ipak, jako je važno preduzeti sljedeće mjere, onoliko koliko ste u mogućnosti, kako bi se sačuvali od ovih malih neugodnih napasti.

 1. Obavezno koristite sredstva za zaštitu od uboda insekata koja ih svojim mirisom odbijaju.
 2. Zaštitite kožu odjećom i izbjegavanje hodanje bez obuće.
 3. Izbjegavajte nošenje odjeće jarkih boja.
 4. Izbjegavate korištenje bilo kakvih mirisa dok ste u prirodi osim neutralnih koji sprječavaju znojenje jer kukce privlači i miris znoja također.

Ono što definitivno dokazano djeluje u borbi protiv komaraca u vašem domu jeste električni uređaj protiv komaraca i insekata.

Kako biste ljetne noći provodili u miru, i kako biste bili sigurni od uboda i vi, ali i vaši mališani, ovaj uređaj je pravi odabir.

Princip rada klopke je vrlo jednostavan: UV lampa se koristi kao mamac u svjetiljci.

Poseban izvor svjetla privlače insekte u mraku gdje ostaju zarobljeni.
Jednom zarobljeni, oni će biti skupljeni u odvojivu podlogu iz koje se mogu brzo i lako ukloniti.

Budite sigurni od uboda u vrelim ljetnim danima, i uživajte bez neugodnog svraba i bockanja.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.