-14%

Pulsni oksimetar

  • Pulsni oksimetar vrlo je važan i uobičajen uređaj za provjeru zasićenosti kisikom (SpO2) i brzine pulsa.
  • Prijenosan, kompaktan, jednostavan, pouzdanii izdržljivi fiziološki nadzorni uređaj, za kućnu upotrebu.
  • Mala potrošnja energije; indikacija slabe baterije.
  • Oznaka slabog ili nestabilnog signala pomaže uočiti pogrešno postavljanje što vodi ka bržem i lakšem pravilnom postavljanju na prst te omogućava brzu i preciznu primjenu.
  • Napajanje putem 2 (dvije) AAA baterije.
  • Oksimetar je opremljen funkcijom automatskog isključivanja poradi uštede baterije

30,00 KM

Opis

Praktičan i pouzdan uređaj za mjerenje pulsa i zasićenosti krvi kisikom – Pulsni oksimetar.

Uređaj troši malo baterije, praktičan je i prenosiv.

Samo je potrebno postaviti prst u  senzor za vršak prsta kako bi se dobila dijagnoza te se na zaslonu prikaže zasićenje kisikom.

Kliničkim je eksperimentima dokazano da je vrlo precizan.

Koje su normalne vrijednosti zasićenosti kisikom?

U normalnim uvjetima vrijednosti bi trebala biti iznad 95%.

Normalan raspon vrijednosti je između 94% i 99%.

Smanjen opseg je između 90% i 94% i u tom slučaju se preporučuje posjeta liječniku.

Niska vrijednost zasićenosti kisikom (<90%) uglavnom ukazuje na osnovne bolesti (respiratorne bolesti, astmu, zastoj rada srca i sl.) i tada je potrebno hitno potražiti medicinsku pomoć.

Ljudi s niskom vrijednošću zasićenosti kisikom mogu imati sljedeće simptome: nedostatak daha, ubrzan rad srca, slabost, nervozu i znojenje.

Ako se zna da je zasićenost kisikom kronično smanjena, potrebno je nadgledanje pomoću pulsnog oksimetra pod medicinskim nadzorom.

Ako imate akutno smanjenu zasićenost kisikom, s ili bez pratećih simptoma, morate se odmah posavjetovati s liječnikom jer to može dovesti do situacije opasne po život.

Pulsni oksimetar namijenjen je osobnoj primjeni odraslih pacijenata (težina: >30 kg) i djece (težina: od 20 do 30 kg).

Preporučujemo uporabu na kažiprstu, srednjem prstu i prstenjaku jer su ti prsti prikladni za mjerenje.

Pulsni oksimetar namijenjen je mjerenju na licu mjesta ili praćenju tijekom kućne zdravstvene njege i u medicinskim ustanovama.

Princip je rada proizvoda sljedeći: tehnologija fotoelektričnog mjerenja hemoglobina usvojena je u skladu s tehnologijom pulsnog skeniranja i snimanja kapaciteta, tako da se dvije zrake različitih valnih duljina svjetlosti mogu usmjeriti na vrh ljudskog nokta kroz senzor u stezaljci za prst.

Zatim se izmjereni signal može dobiti s pomoću fotoosjetljivog elementa, stečenih podataka putem kojih će se prikazati na zaslonu obradom u elektroničkim sklopovima i mikroprocesoru.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.