Opis
Jaja, kao i svaka druga namirnica imaju svoje dobre i loše strane.
Generalno govoreći, jaje je vrijedna namirnica, samo je važno koliko je jedemo i kako je spremamo.
Stoga je uvijek dobro podsjetiti se savjeta o konzumaciji jaja i utjecaju na zdravlje.
Zdravstvene koristi jaja:
- Vrlo dobar su izvor selena, joda, fosfora, vitamina B2, B5, B12 i vitamina D, dobar su izvor visokovrijednih proteina (100% se iskoriste u tijelu), te nekih nezasićenih masnih kiselina.
- Žumanjci su najveći izvor kolina (aminokiseline, koja sudjeluje u tvorbi folne kiseline – vitamina B), koji je dio staničnih membrana, te ga osobito puno ima u mozgu (važan za razvoj mozga u fetusa – trudnice!); također gradi acetilkolin, neurotransmiter koji prenosi poruke među živčanim stanicama; djeluje protuupalno; sudjeluje u pretvorbi opasne aminokiseline homocisteina u druge tvari (homocistein oštećuje krvne žile i čimbenik je rizika za razvoj KVB-a).
- Žumanjak sadrži lutein i druge karotenoide, koji sprječava pojavu makularne degeneracije i katarakte (bolesti oka).
- Za više energije: Hrana je glavni izvor energije tijelu, zato je od velike važnosti u organizma unositi kvalitetne namirnice.
- Najbolje je odabrati namirnice koje polako otpuštaju puno energije, a to je upravo ono što će jaja ponuditi.
- Jedno jaje sadrži 15 posto preporučene količine dnevnog unosa riboflavina i b2 vitamina.
- KAPACITET OD 7 JAJA: Skuhajte do 7 jaja u mekoj, srednjoj ili tvrdo kuhanoj čvrstini, štedeći vrijeme i vodu.
- LAGANO KORIŠTENJE: Mjernu šoljicu napunite vodom do željene količine, jednom pritisnite tipku za napajanje i uskoro će biti gotova!
- Zabavno i jednostavno za upotrebu za članove obitelji svih dobnih skupina!
- KOMPAKTIVNI PROSTOR – UŠTEDNI PROSTOR: Odličan kao poklon školskom domu za spavaonice, stanove, kampove za kampiranje itd.
- Mali i lagan, lako se uklapa u ladice za odlaganje ili jednostavno ostavlja na šalteru kao zabavan i živopisan naglasak bilo koju kućnu kuhinju.