-29%

Sprava za spremanje jaja

 • Sprava za spremanje jaja
 • KAPACITET OD 7 JAJA: Skuhajte do 7 jaja u mekoj, srednjoj ili tvrdo kuhanoj čvrstini, štedeći vrijeme i vodu. Jaja izlaze dosljedno idealna, lahko za korištenje a čišćenje je super jednostavno!

25,00 KM

Opis

Jaja, kao i svaka druga namirnica imaju svoje dobre i loše strane.

Generalno govoreći, jaje je vrijedna namirnica, samo je važno koliko je jedemo i kako je spremamo.

Stoga je uvijek dobro podsjetiti se savjeta o konzumaciji jaja i utjecaju na zdravlje.

Zdravstvene koristi jaja:

 • Vrlo dobar su izvor selena, joda, fosfora, vitamina B2, B5, B12 i vitamina D, dobar su izvor visokovrijednih proteina (100% se iskoriste u tijelu), te nekih nezasićenih masnih kiselina.
 • Žumanjci su najveći izvor kolina (aminokiseline, koja sudjeluje u tvorbi folne kiseline – vitamina B), koji je dio staničnih membrana, te ga osobito puno ima u mozgu (važan za razvoj mozga u fetusa – trudnice!); također gradi acetilkolin, neurotransmiter koji prenosi poruke među živčanim stanicama; djeluje protuupalno; sudjeluje u pretvorbi opasne aminokiseline homocisteina u druge tvari (homocistein oštećuje krvne žile i čimbenik je rizika za razvoj KVB-a).
 • Žumanjak sadrži lutein i druge karotenoide, koji sprječava pojavu makularne degeneracije i katarakte (bolesti oka).

 • Za više energije: Hrana je glavni izvor energije tijelu, zato je od velike važnosti u organizma unositi kvalitetne namirnice.
 • Najbolje je odabrati namirnice koje polako otpuštaju puno energije, a to je upravo ono što će jaja ponuditi.
 • Jedno jaje sadrži 15 posto preporučene količine dnevnog unosa riboflavin​a​ i b2 vitamina.

 • KAPACITET OD 7 JAJA: Skuhajte do 7 jaja u mekoj, srednjoj ili tvrdo kuhanoj čvrstini, štedeći vrijeme i vodu.

 

 • LAGANO KORIŠTENJE: Mjernu šoljicu napunite vodom do željene količine, jednom pritisnite tipku za napajanje i uskoro će biti gotova!
 • Zabavno i jednostavno za upotrebu za članove obitelji svih dobnih skupina!

 • KOMPAKTIVNI PROSTOR – UŠTEDNI PROSTOR: Odličan kao poklon školskom domu za spavaonice, stanove, kampove za kampiranje itd.
 • Mali i lagan, lako se uklapa u ladice za odlaganje ili jednostavno ostavlja na šalteru kao zabavan i živopisan naglasak bilo koju kućnu kuhinju.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.