-14%

Držač za laptop

  • Stabilna konstrukcija, nosivosti 5 kg – držač za laptop
  • Dizajn zaštite od klizanja i ogrebotina
  • Položaji su podesivi (0 ° -130 °) Dizajn topline
  • Pogodno za prijenosna računala veličine 11-17 inča
  • Veličina proizvoda: L250.6*Š245.6*V38.5 mm

 

19,00 KM

Opis

Što je nepravilno držanje?

Nepravilno držanje je nepravilan odnos mišićno – koštanih struktura bez anatomskih promjena na kralježnici.

Nepravilno držanje je česta pojava, a javlja se u 20 do 25% djece školske dobi.

Uzrokovano je, među ostalim, dugotrajnim sjedenjem, nošenjem teške školske torbe, manjkom tjelesne aktivnosti, te naglim rastom tijela u adolescenciji.

Bol u kralježnici problem je koji sve više pogađa i stare i mlade.

Glavnim krivcem smatra se sjedilački način života i nepravilan položaj u kojem provodimo više od 8 sati dnevno.

Najnovija istraživanja pokazuju da više od 85% populacije tokom života barem jednom ima bol u kralježnici ili donjem dijelu leđa.

Kralježnica je namijenjena za kretanje, a ne za statičan položaj, kao što je vožnja automobilom ili sjedenje.

Uz prenatrpane rasporede, rijetko tko ima vremena za vježbanje te se s godinama leđni mišići oslabljuju, a posljedice su itekako bolne.

Bol u kralježnici znak je kojim nam tijelo daje do znanja da nešto nije u redu.

Nepravilno držanje tijela može uzrokovati bolove u vratu, leđima, ramenima, nogama, a povezuje se i s glavoboljom, umorom i stresom.

Dugoročno može dovesti do ozbiljnih mišićno-koštanih poremećaja.

U sjedećem položaju glava treba biti uzdignuta, a leđa ispravljena zadržavajući prirodan položaj kralježnice.

U ležećem položaju glava i vrat bi trebali biti u ravnini s leđima.

Sve što odstupa od tog pobuđuje sumnju na nepravilno držanje i zahtijeva liječnički pregled da bi se postavila dijagnoza.


Konstantno sjedenje za stolom većinu dana u nepravilnim stolicama te u automobilu, uzrok je bolova u donjem dijelu leđa jer loše držanje povećava pritisak na kosti, ligamente i diskove.

Vrlo je važno pravilno sjedenje: podlaktice i bedra trebaju biti paralelne s podom, stopala trebaju biti ravna na podu, dok leđa cijelo vrijeme trebaju imati potporu.

Da bi Vam olakšali poslove koji Vam izazivaju bol u leđima i vratu, te kako biste izbjegli nepravilan položaj tijela te doveli sebe u normalan položaj u kojem ćete zdravo i sigurno moći raditi za svojim laptopom, predstavljamo Vam naš držač za laptop koji će Vam olakšati sve Vaše radne sate.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.