-18%

Ulošci za obuću – podrška stopalima

  • Da bi stopalo bilo pravilno, ono mora imati formirani “pravilan luk”.
  • Pravilan luk stopala nastaje interakcijom mišića i tetiva stopala i potkoljenice koji svojom snagom podižu sredinu tabana prema gore.
  • Kada su mišići slabi, ne uspijevaju zadržati svod stopala u pravilnom luku, te zato ono pada i formira “ravno stopalo”.
  • Ulošci postižu da se navedeni problem više ne javlja.
  • Uložak koji je prilagođen svakome osobno omogućava da uzdužni i poprečni svod stopala uvijek bude formiran na odgovarajući način.
  • Pravilnom raspodjelom težine u stopalima, umanjujemo umaranje mišića a time i bol koja se može javiti.

18,00 KM

Opis

Stopalo je građeno od 26 kostiju, 33 zgloba i više od 100 mišića i ligamenata.

Kompleksna građa stopala je jedini oslonac tijela pri svakom koraku i temelj je kompletnoj posturi tijela.

Da bi stopalo bilo pravilno, ono mora imati formirani “pravilan luk”.

Pravilan luk stopala nastaje interakcijom mišića i tetiva stopala i potkoljenice koji svojom snagom podižu sredinu tabana prema gore.

Kada su mišići slabi, ne uspijevaju zadržati svod stopala u pravilnom luku, te zato ono pada i formira “ravno stopalo”.

Ravna stopala mogu biti urođena ili izazvana nekim drugim faktorima (oštećenje tetive m.tibialis posteriora, oštećenje živaca u stopalu, reumatoidni artritis…).

Ipak, najčešći problem pada luka stopala je slabljenje velikih i malih mišića u stopalu radi njihove neaktivnosti.

Stopalo je u obući relativno neaktivno, jer nema potrebu za prilagođavanjem terenu po kojem se kreće (u cipeli je podloga uvijek ravna).

Kada izujemo obuću i krećemo se po neravnom terenu (kao ljeti na plaži), tada stopalo krene aktivirati svoje mišiće u puno većoj mjeri.

Temelj vježbi za ravna stopala je aktivacija mišića i tetiva stopala i potkoljenice.

Specifične terapijske vježbe za stopala od krucijalne su važnosti za ispravljanje ravnih, proniranih ili supiniranih stopala.

One se provode kroz duže vrijeme i daju dugoročne rezultate.

Ortopedski ulošci izrađeni po mjeri i otisku stopala su brz i neophodan način da se tijelo postavi u pravilan položaj i da se stopalo i ostali zglobovi zaštite od daljnjih deformacija.

Plaćanje po
uzeću

100% sigurna
online kupovina

Podrška kupcima

Dostava na adresu

Zagarantovano
super cijene

Pregled artikala
i mogućnost zamjene

FAQ

Najćešće postavljena pitanja

BH Market nudi vam sigurnu i najlakšu opciju plaćanja te naručeni proizvod plaćate prilikom preuzimanja. Ova pogodnost Vam dopušta da paket pogledate kako biste mogli utvrditi da li je proizvod koji je stigao na adresu upravo onaj koji ste željeli, kako biste tek nakon toga novac predali kuriru.

Troškovi poštarine nisu uključeni u cijenu proizvoda. Troškovi dostave se obračunavaju prilikom narudžbe. Dostava dostupna za sve gradove Bosne i Hercegovine

Pravo na zamjenu ostvarujete ukoliko niste zadovoljni proizvodom, njegovim izgledom ili ste na njemu uvidjeli vanjska oštećenja. Uslov zamjene jeste da proizvod niste počeli koristiti a potom ga oštetili prilikom korištenja.

Vaša narudžba će se smatrati važećom ukoliko su svi navedeni podaci unešeni ispravno i u skladu sa uslovima prodaje. Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti a ne možemo vas kontaktirati, BH Market zadržava pravo ne isporučiti proizvod. 

Narudžbu je moguće izmjeniti ili u potpunosti poništiti prije slanja paketa. Ukoliko Vašu narudžbu otkažete ili promjenite a proizvod do tada već bude isporučen, morali biste pokriti trošak dostave.

Dostava je na Vašoj adresi u roku od dva radna dana a kada su u pitanju vikendi, dostave se ne vrši vikendom, isporuka se prenosi na sljedeći radni dan.