You are currently viewing Bademi i piletina

Bademi i piletina

O bademima smo svi čitali, i svi znamo koliko doprinose zdravlju našeg organizma. Ono na što trebamo obratiti pažnju kada su bademi u pitanju jeste količina, jer ne smijemo pretjerati. Piletina je idealan spoj svemu tome. Bademi i piletina su nešto što ne smijete propustiti.

Piletina s bademima

Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz umak od senfa i meda pa uživajte u jednostavnom, a tako raskošnom ručku.

  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika ocata od jabuka
  • 200 gr badema
  • 1 kašičica soli i bibera
  • 700 gr piletine
  1. Pomiješajte senf, majonezu, med i ocat, odvojite dio u manju posudicu pa spremite u hladnjak.

  2. Za to vrijeme ubacite bademe u blender i usitnite ih do željene veličine. Pomiješajte ih sa soli i paprom.

  3. Pileća prsa nasjeckajte na trakice i ubacite ih u posudu s umakom. Protresite kako bi umak u potpunosti prekrio piletinu, a zatim je prebacite u mljevene bademe.

  4. Također protresite, neka bademi prekriju čitave komadiće piletine. Izvadite i posložite na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.

  5. Poslužite s umakom koji ste na početku spremili u manju posudicu i hladnjak.

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
bademi i meso, piletina s bademima