You are currently viewing Izgubite kilograme u samo par koraka

Izgubite kilograme u samo par koraka

Svi se veselimo toplim ljetnim danima, zar ne? Izgubite kilograme u samo par koraka i pripremite tijelo za ljetnu odjeću u vrlo kratkom roku. Višak kilograma i gomilanje hrane i masti tokom zime je nekada veoma teško potrošiti. U nastavku vam pišemo par savjeta kako da se brzo riješite viška masti i masnih naslaga.

Namirnice bogate vodom

Voće i povrće veoma je bogato vodom. Naprimjer jagode, dinje, lubenice, brokulice, krastavci, mrkve, paradajz itd. Ovakve namirnice sadrže u sebi i do 95% vode. Također su bogate i vlaknima a vlakna regulišu probavu i pozitivno utiču na metabolizam. Vlakna štite od kardiovaskularnih oboljenja, snižavaju glukozu u krvi, uspješno snižavaju holesterol i mogu umanjiti opasnost od pojave karcinoma.

Izgubite kilograme u samo par koraka

Dnevni unos kalorija

Ako želite poboljšati zdravlje uz gubitak kilograma te se nastaviti držati pravilne ishrane i nakon postignutog cilja, potrebno je da balansirate. Unosite hranu bogatu vodom, proteinima, vlaknima i zdravim ugljikohidratima ali je jako bitno da smanjite kalorijski unos. Manje porcije ne znače i manji broj kalorija. Morate jasno znati šta sadrži vaš obrok i koliko možete pojesti. Salata s tunjevinom i povrćem je idealan obrok za svako doba dana, pa čak i za večeru. Kada ste gladni pomoći će vam šaka orašastih plodova, cijeđeni sok, smoothie i sl. Želite li postići vidljive rezultate u kraćem roku, pripazite da dnevni kalorijski unos ne prelazi 1.300 kcal.

Vježbajte!

Bez fizičke aktivnosti, znojenja i rada na tijelu, nema vidljivih rezultata. Redovita šetnja, bavljenje nekim sportom, aktivacija mišića ili jednostavne vježbice kod kuće ubrzat će proces gubljenja kilograma i dodatno doprinijeti zdravlju vašeg tijela.

Uz naše proizvode smršavite brže i sigurnije

Izgubite kilograme u samo par koraka uz naše proizvode koji vam garantiraju uspjeh ukoliko ih pravilno koristite.