You are currently viewing Juneća šnicla

Juneća šnicla

Saft i juneća šnicla, i miris i ukus koji omamljuju. I nastavku teksta vam donosimo najjednostavniji način kako da pripremite ovaj ukusni obrok.

Juneća šnicla u saftu

Juneća šnicla u saftu, pripremljena na pravi način je jelo koje možete poslužiti u svakim prilikama. Prilog uz ovo jelo može biti pire krompir, riža ili neka tjestenina.

  • Osnovni pribor
  • 500 gr juneće šnicle
  • 2 veće glavice luka
  • 3 čehna bijelog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • sol. biber, peršun
  • ulje, brašno
  1. Prvi korak koji je potrebno uraditi jeste istanjiti šnicle, zatim posoliti i jednu stranu šnicle uvaljati u brašno. U tavi zagrijati ulje, početi prženje sa pobrašnjenom stranom šnicle.

  2. Nakon što ta strana porumeni, okrenuti na drugu. Kada završimo sa prženjem, šnicle povadimo i stavimo ih na zaseban tanjir. Na ulju koje je ostalo u tavi izdinstamo crveni luk, kad omekša dodamo izerendanu mrkvu i izgnječen bijeli luk.

  3. Nakon, otprilike, minute dinstanja vraćamo meso u tavu i prelijemo vrelom vodom, toliko da prekrije šnicle.Od toga momenta počinje lagano dinstanje šnicli za koje je potrebno otprilike 90 minuta. Šnicle okrećemo i pratimo. Na kraju dodajemo paradajz pire, peršun i još soli, po potrebi. Uz ovakav način pripreme dobit ćemo idealan saft, koji prožimaju ugodni okusi i mirisi.

Glavno jelo
Američka kuhinja
juneća šnicla, šnicla u saftu, šnicla u sosu, Teleća šnicla