Ako volite juneće meso, koje se lako kombinira s ostalim vrstama priloga, pogledajte navedeno recept. Za vrlo kratko vrijeme juneće rolo šnicle će se naći na vašem stolu. Jednostavan način pripreme i uživanje u vrhunskom obroku.
Rolovane juneće šnicle
![](https://bh-market.ba/wp-content/uploads/2022/03/rolovano-meso-150x150.jpg)
Rolovane juneće šnicle su jelo koje vole skoro svi. Pripremane na ovaj način koji ćemo vam predložiti, nisu, uopće, zahtjevne. Jelo poslije koga će svi biti, sigurno, siti i zadovoljni. Sa sljedećom količinom sastojaka možete poslužiti četiri osobe.
- 4 juneće šnicle
- 4 kisela krastavca
- 4 kriške suhog mesa
- crveni i bijeli luk
- sol, biber
- vrhnje za kuhanje
- senf
- ulje
Prvo što uradite jeste da šnicle istučemo, posolimo, pobiberimo i premažemo senfom.
Zatim na šnicle poredamo krastavce i suho meso, pa šnicle urolamo i zatvorimo čačkalicom.
Na zagrijanom ulju prepržiti sa svih strana. Skloniti ih iz tave, a na tom ulju izdinstati obje vrste luka.
Kada luk bude gotov podliti ga vodom i pustiti da se malo krčka, a zatim vratiti šnicle nazad da se dinstaju dok ne budu gotove. Po potrebi dosipati vode.
Kada šnicle budu gotove u njih dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi dodati so i biber. Kao prilog možete poslužiti pire krompir i rižu.