You are currently viewing Kako do ravnog stomaka?

Kako do ravnog stomaka?

Pitate se kako do ravnog stomaka i želite se riješiti užasnih naslaga masti koje su se nataložile godinama? Iako mislite da nema izlaza, rješavanje ovog problema zapravo može biti veoma jednostavno. Prije svega morate znati da ne možete smršati samo u jednom dijelu tijela, i da se dijeta sprovodi i odražava na cijelo tijelo. Također trebate znati da ne postoji namirnica koja će sagorjeti masne naslage bez imalo truda. Ipak, morate prije svega regulisati ishranu a zatim povesti računa o fizičkoj aktivnosti. U sledećim redovima ćemo navesti par savjeta koji će vam pomoći do ostvarenja cilja.

Kako do ravnog stomaka

Izbacite šećer

Kada odlučite promjeniti ishranu, prvo što trebate uraditi jeste – izbaciti šećere. To znači da biste trebali eliminirati slatka pića, te sve ostalo što sadržava prerađeni šećer. Šećer povećava trbušnu masnoću, dakle prvi korak pri eliminisanju sala jeste ukloniti uzrok njegovog stvaranja. Slatka pića zamjenite dovoljnim unosom vode u organizam a ukoliko baš volite slatko, pojedite jabuku, dinju ili nešto od slađeg voća.

Unosite više vlakana

Kada unosite hranu koja je bogata ugljikohidratima i šećerima to vas zapravo ne čini sitima i vrlo brzo ćete biti gladni i htjeti još. Umjesto takvog načina ishrane, u ishranu uvedite hranu bogatu vlaknima. Stručnjaci navode da se gubitak masnoće najbrže odvija povećanjem unosa vlakana.

Unosite više proteina

Proteini pomažu zadržati sitost u organizmu i popravljaju mišićna vlakna koja su umorna od prekomjernih treninga i ostalih fizičkih aktivnosti. Također pomažu mišićima da postanu jači i veći, te pripomažu u procesu izbacivanja sala.

Pokušajte ne sjediti previše

Pokušajte biti aktivni u toku dana što je više moguće, jer na taj način ćete biti spreminiji za treninge i dijetu, te ćete brže gubiti kilograme. Ukoliko pak morate sjediti cijeli dan zbog posla ili nekih drugih razloga, tokom dana je veoma važno napravti bar malene pauze za šetnju. Umjesto lifta koristite stepenice, radite vježbe istezanja za vašim kancelarijskim stolom, i dajte sve od sebe da se krećete kada god ste u prilici.

Pojas za mršavljenje i gubljenje sala na stomaku iz naše ponude

Ukoliko se još uvijek pitate kako do ravnog stomaka, i ukoliko tražite rješenja i olakšice, pogledajte ponudu našeg shopa i odaberite pojas za sebe.