You are currently viewing Kako jednostavno srediti kosu

Kako jednostavno srediti kosu

Kada je u pitanju frizura i kako jednostavno srediti kosu, tu već nastaje svakodnevna borba kod mnogih djevojaka. One djevojke s ravnom kosom nerijetko žele moderne i blistave lokne koje će dugo trajati i koje se neće brzo ispraviti a zadržat će svoj sjaj. S druge strane, one djevojke koje imaju prirodne loknice, žele dugu, pravu i blistavu kosu bez prevelikih i vidljivih oštećenja od dugog i mukotrpnog peglanja. Također, i jedna i druga strana vodi borbu s rasčešljavanjem nakon dugog izlaska, preparata koje su nanijele na kosu. Ono što je jako bitno jeste i voditi računa o ispravnom odabiru šampona i regeneratora, te maksimalno obratiti pažnju na sastave svih preparata koji se nanose na kosu kako ne bi došlo do dugotrajnog oštećenja.

Češljanje

Kad je u pitanju kosa, nema ljepšeg osjećaja nego kada možemo glatko proći po njoj, a ona postaje sve mekanija. Ipak, u realnosti je često drugačije pa nailazimo na sitne “čvorove” i oštećenja koja najčešće nastaju uslijed korištenja topline ili kemikalija na kosi. Treba imati na umu da je kosa najosjetljivija dok je mokra. Češljanje u takvom stanju može preopteretiti i oštetiti kosu. Iz ponude našeg shopa izdvajamo vam proizvod koji će vam pomoći da lagano riješite problem sa čvorićima ali i da ju usput ispeglate i stilizirate.

Uvijači

Kako bi vaša kosa izgledala zdravo i blistavo, preporučujemo vam da iz ponude našeg shopa iskoristite pogodnosti uvijača koji će vam pružiti idealne lokne za sve prilike.

Peglanje

Kada je riječ o peglanju kose, većina misli što većom temperaturom peglaju, to će posao biti brže obavljen. Ali, najveće temperature na većini pegli za kosu namijenjene su isključivo za upotrebu u profesionalnim salonima, nakon tretmana keratinom. Maksimalnu temperaturu trebalo bi izbjegavati u kućnoj upotrebi. Peglate li kosu svaki dan, temperatura na pegli ne bi smjela prelaziti 175 stepeni. Iz naše ponude izdvajamo:

Iz mnoštva naše ponude za njegovanje i održavanje kose izdvajamo sljedeće: