Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Kako uz ventilator rashladiti dom?

Ukoliko se pitate kako uz ventilator rashladiti dom i na koji način za manje novca učiniti prostor ugodnim za boravak, donosimo vam sljedeće savjete.

ventilator

Kockice leda i ventilator

Prostoriju možete rashladiti tako što ćete ispred ventilatora staviti plitku posudu koju ćete napuniti kockama leda. Kada ventilator bude puhao po kockicama leda, na taj način će se prostorijom širiti hladniji zrak. Pripremite par pakovanja leda, i odmah nakon što se potroši led iz posude, dodajte drugi.

Zaleđena voda može biti od koristi

Ovaj način sličan je prvom primjeru, samo što ćete umjesto kockica leda koristiti plastične boce koje su zalađene. Ovaj način je zapravo jednostavniji i učinkovitiji jer ćete ventilator okrenuti prema zaleđenim komadima leda koji su veliki i neće se brzo topiti.

Ručnik i led su odlična ideja

Kada je u pitanju ovaj način hlađenja potrebno je da zamotate led u ručnik, i to stavite ispred ventilatora. Nemojte zaboraviti ispod ručnika i leda staviti posudu u koji će kapati rastopljeni led.

Gdje želite koristiti ventilator?

Kada birate ventilator, njegovu veličinu i snagu određuje mjesto u kojem ga želite koristiti. Znate li koji ventilator biste trebali odabrati ovisno o prostoriji?

Stolni ventilatori

Ova vrsta ventilatora namjenjena je za veoma male prostorije ili kancelarije i sl. Okolicu neće mnogo rashladiti međutim su odlični ukoliko su u blizini onoga koji treba rashlađenje. Nisu bučni, i jako često se koriste u kancelarijama, naročito kod korisnika koji mnogo koriste računare.

Ventilatori na stalku

Stojeći ventilatori tj. ventilatori na stalku koriste se u manjim i srednje velikim prostorijama. Ova vrsta modela je najpopularnija a ponuda ovakvih ventilatora je široka i skoro svuda ih možete pronaći. Ukoliko pametno odaberete model, može vam biti od velike koristi za jako malo novaca. Također, s ovim ventilatorom imate mogućnost podešavanja visine stalka i okretanje glave ventilatora. Ono na šta trebate pripaziti kada se radi o ventilatoru na stalku jeste stabilnost i sigurnost ukoliko imate mališane u svom domu, ili kućne ljubimce.

Toranj ventilator

Ovaj model ventilatora je veoma snažan, a ono što ih posebno krasi jeste moderan izgled. Također, prednost ovog ventilatora jeste što su mu elise skrivene te je siguran za porodice sa mališanima i kućnim ljubimcima.

Podni ventilatori

Ovakva vrsta ventilatora je odličan odabir za velike prostorije. Omogućavaju bolje strujanje zraka i uvijek ćete osjećati ugodan povjetarac na koži. Ugodni su kada su u pitanju visoke temperature vani, ali su također odlični i zimi kada ih možete koristiti da se topao zrak bolje rasporedi po vašem domu.

Izbor ventilatora iz naše ponude