...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Zimska kupus čorba sa mesom

Dolaskom hladnijih dana uvijek smo u potrazi za toplim, jakim i zdravim jelima koja će nas ušuškati. Također jela koja će nam dati snage za sve aktivnosti tokom zime i zaštiti nas od prehlade i gripe. Zimska kupus čorba sa mesom za hladne dane je odabir koji će ispuniti sva očekivanja.

Kupus-čorba sa mesom

U hladnim zimskim danima organizmu najbolje odgovaraju topla kuhana jela „na kašiku“. Jedno takvo je kupus-čorba sa mesom. Neki je prave sa teletinom ili junetinom, mada u ovim danima često bude spremljena sa suhim mesom i suhim kostima, što joj daje poseban okus iaromu.

  • 1 glavica kupusa ( oko 1,5 kg)
  • 400 gr mesa po želji
  • crveni luk
  • mrkva
  • suhi začini po želji
  • sol
  • 2-3 lovorova lista
  1. Isjeckati luk i izdinstati ga u šerpi u kojoj ćemo kuhati kupus. Dodati mrkvu pa meso isječeno na komadiće, nastavljamo sa dinstanjem. Nakon što meso malo omekša dodajemo isječeni kupus i začine koje želimo. Smanjimo temperaturu i lagano dinstamo i pomalo dodajemo vruću vodu.

  2. Savjetujem vam da odmah ne dodajete veću količinu vode, jer što proces bude išao sporije, odnosno što se više bude kuhalo u vlastitim sokovima, čorba će biti ukusnija. Potrebno je da pratite količinu tečnosti da vam ne bi zagorio. Kupus-čorba bude gotova za 40 minuta.

  3. Na kraju provjerite gustinu safta, ukoliko vam ne bude odgovarala možete je poboljšati zaprškom.

Čorba
Bosanska kuhinja
bosanski recept, tradicionalno,
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.