You are currently viewing Način čišćenja oraha

Način čišćenja oraha

Orah je orašasti plod bogat ljekovitim i hranjivim svojstvima koja se već dugi niz godina koriste za ublažavanje raznih tegoba. Istraživanja pokazuju da konzumiranjem samo sedam oraha dnevno pružate zaštitu od srčanih bolesti, jer kada je riječ o zdravlju srca, orah spada među tri najzdravije namirnice. Želimo li se zdravo hraniti i unositi dovoljno hranjivih tvari u organizam, ponekad je dovoljno samo zaviriti u naš vrt ili vrt naših dragih ljudi i ubrati plodove za naše zdravlje. Način čišćenja oraha je ponekad pravo mučenje ako radimo recept za ukusnu slasticu međutim, jednostavna rješenja postoje.

Način čišćenja oraha

Osim na srce ova ljekovita namirnica odlično djeluje na rad mozga. Također štiti kosti, podiže raspoloženje kod ljudi, preventiva je protiv nastajanja kamenca na žući, djeluje antikancerogeno i pomaže kod mršavljenja.

Orahe možete kombinirati i sa drugim namirnicama te od njih napraviti ljekovite stvari. U kombinaciji sa medom obiluju tvarima koje su nužne za reproduktivno zdravlje muškarca, kombinacijom meda, oraha i limuna pobijedite anemiju i iscrpljenost organizma, a ako pak od ovih orašastih plodova napravite liker on će vam pomoći u liječenju štitnjače.

Neki od načina

Kuhinjska morska so vam može pomoći da očistite orahe bez problema. Kako biste ih lakše odvojili od ljuske, i to u komadu, ostavite ih preko noći u posudi sa vodom i kuhinjskom morskom solju.

Drobilica za orahe

Drobilica za orahe uz osnovnu sposobnost drobljenja oraha ima i dodatnu funkciju otvarača šampanjca ili drugih boca sa zatvaračima na uvrtanje.

Izrađena je od lakirane aluminijske legure koja joj daje iznimnu čvrstoću.

Debele lijevane ručke i mehanizam sa oprugom zahtjevaju minimalan napor prilikom uporabe.

Konusna struktura glave drobilice omogućuje drobljenje različitih veličina orašastih plodova ali i sprječava raspršivanje ljuski.