You are currently viewing Njega kose za muškarce

Njega kose za muškarce

Njega kose za muškarce je veoma posebna baš kao što i njega kose za dame ima svoja pravila. Iako se čini da muškarci imaju tako malo načina za brigu o kosi, ipak, stvarnost je malo komplikovanija. I muškarci imaju problem s načinom održavanja i stiliziranja kose, i veoma su posvećeni. U narednim redovima ćemo pričati o nekim načinima njegovanja kose muškarca. I vjerovali ili ne, to nije sve, jer bi tekst bio previše dug.

Odabir šampona i regeneratora

Kada je u pitanju njega kose muškarca, najvažniji je odabir odgovarajućeg regeneratora i šampona. Jer kao što već svi znamo, ne djeluje svaki šampon na svako tjeme i na svaku kosu isto. Dakle, šampon i regenerator je potrebno odabrati prema tipu kose. Jako je bitno potražiti šampon bez sulfata i regenerator bez silikona, jer ovi sastojci čine kosu suhom i beživotnom.

njega kose za muškarce

Pranje kose

Mišljenja su podijeljena kada je u pitanju to koliko puta je kosu potrebno prati. Međutim, ono na čemu je većina jeste da je kosu muškarca najbolje prati dva do tri puta sedmično. Na taj način ćete sačuvati kosu od pretjeranog isušivanja i lomljenja, te ćete sačuvati prirodna ulja tjemena. Ukoliko vam se pak, kosa brzo masti, pokušajte ju prati samo vodom, bez regeneratora i šamponiranja, između redovna dva do tri pranja šamponom.

Sušenje kose

Nakon što operete kosu, najzdravija opcija bi bila da peškirom otklonite višak vode i da je lagano posušite trljajući peškir od kosu. Ukoliko ste u žurbi i morate kosu osušiti fenom, pokušajte ne koristiti previše topao vazduh, i fen držite bar 20 cm od glave. Kako biste izbjegli pregrijavanje, nemojte se previše zadržavati na jednom mjestu, i sušite kosu od korijena ka vrhu.

Opadanje kose

Veoma zastupljen problem kod muškaraca je opadanje kose. Prije svega, jako je važna posjeta stručnjaku koji će sprovesti detaljne analize i pronaći uzrok opadanja kose. Nakon toga ćete pristupiti rješavanju problema.

njega kose za muškarce

Još nekoliko savjeta za njegu kose

Kada je u pitanju odabir šampona, možete birati šampon protiv opadanja koji u sebi ima aktivne sastojke koji će podstaći rast dlake i stimulirati korijen.

Redovito masirajte tjeme glave kako biste podstakli bolju cirkulaciju te na taj način podstakli brži rast kose kao i oporavak tjemena od preparata.

Trenirajte i hranite se zdravo jer je ono što unosite u organizam ključan faktor koji utiče na spriječavanje opadanja kose. Unosite dovoljno minerala i vitamina jer je to siguran put do zdrave i blistave kose.

Uređujte kosu proizvodima iz naše ponude