You are currently viewing Pileća prsa i feta sir

Pileća prsa i feta sir

Ukoliko ste ljubitelji pilećeg, bijelog mesa i često ga prakticirate u ishranu onda je ovaj recept idealan za vas. Pileća prsa i feta sir su prava kombinacija za doručak, ručak ali i večeru. Lagano je i brzo se sprema.

Pileća prsa sa feta sirom

Pileća prsa ili fileti su jedna od namirnica koja ima bezbroj varijacija, načina na koji ih možemo spremati. Što je najvažnije, to je komad mesa koji svi vole. Spada među zdravije i hranljivije obroke, s pozitivnom tablicom nutrtivnih vrijednosti, pogotovo ako ih spremamo bez kožice. Konzumacija pilećih prsa smanjuje rizik od prekomjerne tjelesne težine, srčanih bolesti i dijabetesa. Pileća prsa su posebno dobra za trudnice i žene koje doje jer sadrže koncentrirane količine hranjivih tvari poput vitamina B i cinka

  • 800 gr pilećih prsa
  • svježi bosiljak i majčina dušica po želji
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • kašikica mljevene crvene paprike
  1. Filete zarežemo po sredini tako da od njih napravimo džep. Sir izgnječimo viljuškom i dodamo mu bosiljak imajčinu dušicu

  2. Nakon ove pripreme punimo file sirom, tako da obratimo pažnjusa ne pretjeramo sa nadjevom, jer u tom slučaju može iscuriti prilikom pečenja.

  3. Ukoliko želimo biti sigurni, „džepove“ ćemo zatvoriti čačkalicama. Sa vanjskihstrane filea utrljati alevu papriku

  4. U tavi na ulju odreske vrlo kratkoprepržiti, te poredati u nauljenu tepsiju ili pleh i peći ih pola sata na 180stepeni. Prilog uz ovo jelo može biti neko grilovano povrće ili šampinjoni savrhnjem.

Bjelančevine: 31 gram
Masnoće: 4 grama
Zasićene masti: 1 gram
Ugljikohidrati: 0 grama
Vlakana: 0 grama
Natrij: 74 miligrama

Glavno jelo
Američka kuhinja
meso, piletina, rolovana piletina