Pileći bataci-omiljeni izbor

Piletina je uvijek omiljena svim jelima, naročito pileći bataci, pa tako je i ovaj izdašan obrok ukrasila svojim opojnim mirisima.

Pileći bataci u umaku od sira i šampinjona

Jako kvalitetan i bogat ručak koji će sve oboriti s nogu.

  • Osnovni pribor
  • 200 gr tjestenine
  • 600 gr pilećih bataka
  • 1 glavica luka
  • 200 gr šampinjona
  • 30 gr brašna
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 gr ribanog sira
  1. Prvo, tjesteninu stavljamo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju.

     U tavu ulijemo maslinovo ulje i odmah zatim na njega stavimo pileće batake, koje posolimo i zatim pržimo sa svih strana.

    Nakon15 minuta prženja, luk narežemo na trakice, stavimo ga preko pilećih bataka,još malo posolimo i dalje pržimo dok luk ne omekša. Dok se sastojci lagano prže očistit ćemo i narezati šampinjone.

    Sljedeće što dodajemo su narezani šampinjoni, pojačamo vatru i šampinjone zajedno s ostalim sastojcima pržimo jednu minutu.

    Sada sastojke posipamo s malo brašna, sve zajedno kratko pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.

  2. Odmah nakon toga u zdjeli pomiješamo vrhnje za kuhanje i naribani ovčji sir te dobivenu mješavinu prelijemo preko piletine.

    Zatim sastojke izmiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.

    Kuhanu tjesteninu ocijedimo i prelijemo s malo maslinovog ulja, dodamo malo sjeckanog peršuna i izmiješamo.

     Nakon 20minuta piletina je gotova i možemo je poslužiti uz tjesteninu.

    Ovo jelo spada u grupu onih koji su jednostavni za pripremu, relativno brzo se napravi.

Glavno jelo
Američka kuhinja
bataci, bataci sa šampinjonima, sir i vrhnje