You are currently viewing Piletina i špageti

Piletina i špageti

Ukoliko volite špagete na sve načine a piletina vam je uvijek omiljen obrok. Piletina i špageti su u tom slučaju idealan spoj koji će obradovati vaša nepca svim onim okusima u kojima uživate.

Funky piletina i špageti

Najbolji i omiljeni način da jedete piletinu je upravo s tjesteninom, odnosno sa špagetama.

  • 400 gr špageta
  • 2 šoljice soja sosa
  • 1 šoljica sezamovog ulja
  • pola šoljice šećera
  • 2 kašike sjemenki sezama
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike teriyaki sosa
  • 2 naribana riježnja češnjaka
  • malo đumbira u prahu
  • 4 komada pilećih prsa
  • sol po želji
  1. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijediti ju.

  2. Pomiješati 1/2 šalice soja sosa, 1/4 šalice sezamovog ulja, 1/3 šalice šećera i preliti preko tjestenine; posipati nasjeckanom ljutikom i sezamovim sjemenkama te sve dobro promiješati; posoliti po želji.

  3. Pomiješati sastojke i piletinu mairinirati u njima 2 – 3 h. Zagrijati neprianjajuću tavu i pokapati ju s malo sezamovog ulja te ispeći pileća prsa s obje strane – dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

  4. Pečena prsa malo ohladiti pa ih dijagonalno narezanu na tanke komade (otprilike 1/2 cm debljine) i poslužiti s tjesteninom.

Glavno jelo
Američka kuhinja
piletina i špagete, piletina u sosu sa špagetama, špagete