You are currently viewing Popularan hrskavi krompir

Popularan hrskavi krompir

Popularan hrskavi krompir kojeg najviše vole naši najmlađi. Također je omiljeni i među starijima kada se radi o zabavama ili večerima igara. Iskusite ovaj idealan recept koji će vas oduševiti.

Hrskavi krompir

Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.

  • 6 srednjih krompira
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 5 čehne bijelog luka
  • 1 kašika nasjeckanog svježeg ruzmarina
  • 1 kašika nasjeckanog svježeg timijana
  • morska sol i biber po želji
  • malo peršuna za ukras
  1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u rerni na 220 Celzijevih stepeni. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

  2. Ogulite krompir za to vrijeme (možete upotrijebiti sve vrste s visokim postotkom škroba.

  3. Svaki krompir narežite na četiri jednaka dijela. Krompir stavite u široku tavu s uljem, bijelim lukom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i pobiberite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

  4. Krompir u tavi premjestite u rernu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stepeni Celzijusa.

  5. Poslužite vruć krumpir s nešto svježe nasjeckanog peršuna.

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
jela od krompira