...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Popularni uštipci

Kada su popularni uštipci u pitanju, svi smo ludi za pravim receptom koji uštipke učini mekanim. Toliko mekanim i za slane i za slatke namaze. Upravo takav recept vam donosimo u ovom članku. Pogledajte i uživajte u ukusnom obroku.

Uštipci

Vjerovatno ste naišli na mnogobrojne recepte za uštipke. S nekima smo zadovoljni, s nekima ne.  Različite su varijacije na ovu temu, međutim recept koji bih ja izdvojila je veoma jednostavan a proizvod bude odličan.

  • 1 kg brašna
  • 2 kašikice suhe germe
  • sol
  • topla voda
  • 3 kašike ulja
  1. Kao što vidite, sastojci su isti oni kojinam trebaju za pravljenje hljeba. Prvo u čašu stavimo germu, šećer i prelijemomlakom vodom.

  2. Sačekamo pet minuta da se stvori reakcija dobro znana, tj. da germa nadođe. U dublju plastičnu posudu stavimo brašno i sol. Dodamo nadošlu germu, ulje i počinjemo sa potkuhavanjem, s tim da pomalo dodajemo toplu vodu i mijesimo tijesto, da bude srednje čvrstoće, niti mecavo niti suviše čvrsto.

  3. Cilj je dobiti smjesu koja će se odvajati od posude. Ostavimo da naraste, otprilike sat vremena je dovoljno. S tim da svako petnaest minuta ga promijesimo. Nakon toga razvaljamo tijesto debljine 1 cm isječemo na baklavice ili kružiće (pomoću čaše) i pristupamo procesu prženja.

Doručak
Bosanska kuhinja
bosanski uštipci, uštipci
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.