You are currently viewing Prednosti mini klima uređaja

Prednosti mini klima uređaja

Kada su u pitanju klima uređaji, kada nastupi sezona veoma toplih dana, sigurno se pitate koje su to prednosti mini klima uređaja. Ove mini jedinice su napredovale u proteklim godinama i idu u korak s tehnologijom sve više i više. Iako su, naravno, fiksne velike jedinice trajno rješenje, i generalno su tišeg načina rada, one pak iz godine u godinu dosežu vrtoglave cijene. Ukoliko ste trenutno ograničeni budžetom i tražite učinkovito rješenje za tople dane, mini prijenosne jedinice klima uređaja su najbolja ideja.

Što su mini klima uređaji?

Dakle, govorimo o jedinicama koje rade samostalno i moju osigurati pristojno hlađenje za jednu manju prostoriju. One rade skoro na isti princip velike fiksne jedinice. Uzimaju zrak iz prostorije u kojoj se nalaze, ubacuju ga u kompresor, potom ga rashlade i vraćaju nazad u prostoriju. Ovi mini klima uređaji su odlična opcija za one koji nemaju fiksnu klimu a često se premještaju iz jedne prostorije u drugu.

Prednosti mini klima uređaja

Koji uzroci potpomažu boljem funkcioniranju mini klima uređaja?

Vremenski uslovi

Kada je vani 24 stepena, veoma lako ćete svoj prostor uz malo energije ohladiti na 21 stepen. Međutim, kada je vani preko 30 stepeni, onda je to s mini klimom malo teže za izvesti. Svom mini uređaju za hlađenje prostorije pomoći ćete tako što ćete dobro izolirati prostoriju. Tačnije, odlična ideja za brže hlađenje jeste da zatvorite sobu, tj. prostoriju u kojoj se nalazite, te da spustite roletne kako biste spriječili dodatno zagrijavanje. Na taj način ćete pridonijeti hlađenju i uštedit ćete električnu energiju.

Veličina prostorije koju želite ohladiti

Da bi vaš mini uređaj imao dovoljno snage da vašu prostoriju rashladi na ugodnu i prihvatljivu temperaturu, potrebno je da je koristite u prostoriji koja joj je prilagođena. Dakle, mini klima u velikim prostorijama obično nije od velike pomoći. Poželjno je da se premjestite u prostoriju koja je manja kako biste se prilagodili veličini klima uređaja i njenoj mogućnosti. Naravno, ovo prilagođavanje je važno i zbog toga što biste ispravno trošili električnu energiju te kako bi vam se kupovina ovog mini uređaja zaista isplatila.

Instalirajte mini klimu na pravi način

Ovakve vrste uređaja obično dolaze iz par dijelova sa uputom za upotrebu. Kako biste bili sigurni je li vaš klima uređaj ispravan, te kako bi vam se kupovina isplatila, potrebno je da sve te dijelove sastavite na pravi način. Obavezno provjerite način rada i garantiranu učinkovitost.

Ventilator vam može pomoći

U blizini klime stavite ventilator koji ćete podesiti na srednju jačinu. Okrenite ga prema klima uređaju. Ovaj postupak učinit će da soba bude hladnija i da se njom širi i cirkuliše hladniji zrak.

Blokirajte dodatno zagrijavanje prostora

Kako bi vam naši savjeti bili od koristi, prije svega je potrebno da se pobrinete oko toga da sunce ne grije sobu. Ukoliko nemate roletne na prozorima, tamnije zavjese ili paravani pomoći će vam da se zaštite od grijanja sunca. Također, kako biste spriječili širenje hladnog zraka u prostorije u kojima ne boravite, obavezno zatvorite vrata.

Prijenosna mini klima uređaj iz naše ponude

Mini prijenosna klima je mala prenosiva klima s izrazito niskom potrošnjom struje koja može učinkovito i brzo rashladiti manje prostorije.

Gotovo je nečujna, potrebno joj je samo malo vode i to je sve.

Snažna i kompaktna – uvlači topao zrak iz prostorije koji prolazi kroz filter natopljen vodom i otpušta hladan i pročišćen zrak.

MINI KLIMA UREĐAJ iz naše ponude možete naručiti OVDJE.