You are currently viewing Preukusan grčki krompir

Preukusan grčki krompir

Idealan i preukusan grčki krompir koji je odlično rješenje za sve vrste druženja. Također, za doručak, ručak, večeru ali i užinu. Pokušajte, i podijelite svoje utiske sa nama.

Grčki krompir

Idealan recept za svako doba dana, i za svaki obrok.

  • krompir po želji
  • maslinovo ulje ili otopljen puter
  • kačkavalj
  • sok od jednog limuna
  • pola bijelog luka
  • so, biber, origano
  • ulje ili margarin za podmazivanje
  1. Krompir očistiti, iseći na krupnije koce i skuvati u posoljenoj vodi.

  2. Procijedite od vode i izgnječiti, ostaviti da se malo prohladi.

  3. Dodati jaje, suvi biljni začin, brašno i prašak za pecivo.

  4. Zamesite tijesto rukom. Razvijte oklagijom i vadite čašom krugove ili isecite nožem. Pržite u dubokom vrelom ulju.

  5. Uštipke vadite na salvetu da upiju višak masnoće.

Glavno jelo
Bosanska kuhinja
jela od krompira