You are currently viewing Puštanje brade i njeno održavanje

Puštanje brade i njeno održavanje

Puštanje brade i njeno održavanje veliki je izazov za sve muškarce. Kada odlučite pustiti bradu, odmah morate imati ideju kako ćete je stilizirati, na koji način održavati i kako ćete se odnositi prema njoj što se higijene tiče. Donosimo vam par bitnih savjeta koji će vam pomoći prilikom rasta brade i njenog zahtjevnog održavanja.

Brada je uvijek lepršava i neobuzdana

Ovo je prva stvar koju trebate znati u procesu puštanja brade kako biste sebi mogli odrediti željenu dužinu koju želite postići i održavati. Bez obzira na to koliko ste spremni vremena i truda uložiti, morate znati da brada veoma brzo i konstantno raste, te je veoma uočljivo kada brada preraste uređeni dio za koji ste se par dana prije pobrinuli. Svoju bradu redovno skraćujte i oblikujte, kako ne bi izgledala jako neuredno i kako ne bi štrčala.

Puštanje brade i njeno održavanje

Čista brada je obaveza svakog bradonje

Kada niste imali bradu, sigurno vam je bila navika, kao i svakom muškarcu, ujutro samo umiti lice. Međutim, ukoliko ste odlučili pustiti bradu, na bradu i brkove morate posebno obratiti pažnju svakoga jutra. Održavajte dobar, čist i besprijekoran miris brade svakodnevnim pranjem, šamponiranjem i korištenjem regeneratora.

Budite nježni pri održavanju brade

Dlačice na bradi su kod svakog muškarca drugačije. Kod nekih su nježne u prirodno prave, kod nekih neobuzdane i štrče, dok su kod nekih jako grube i neujednačene. Jako je bitno da budete nježni kada je u pitanju održavanje, te da se opskrbite svim preparatima koji će vam pomoći da vaša brada zasija u punom sjaju.

Ulja i balzami za bradu

Redovito skraćivanje, pranje i češljanje nažalost nije dovoljno kada je u pitanju lijepa i njegovana brada. Veoma je bitno da u svoju rutinu uvedete ulje i balzame za bradu. Takvi proizvodi će njegovati i hidratizirati vašu bradu, a ujedno će je i hraniti i održavati zdravom. Uz pravu kombinaciju balzama i esencijalnih ulja, imat ćete urednu, blistavu ali i mirisnu bradu.

Puštanje brade i njeno održavanje

Ne zaboravite uređivati vrat

Nikako ne biste smjeli dozvoliti da vam vrat bude neuredan i da se linija ispod donjeg dijela brade spaja sa ostatkom brade. Držite izgled urednim i blistavim.

Održavajte urednost brade uz pomoć naših proizvoda