You are currently viewing Savjeti za frizuru muškarca

Savjeti za frizuru muškarca

Dobra, moderna i stilizirana frizura uvijek utiče na smopouzdanje muškarca. Međutim, muškarcima se često događa da ne mogu pronaći odgovarajuću frizuru za oblik glave, za svoju teksturu kose itd. Shodno tome, savjeti za frizuru muškarca koje vam donosimo u samo par koraka, riješit će vaš problem neoblikovane kose.

Savjeti za frizuru muškarca

Kakvu frizuru tačno želite

Često se dešava da muškarac ode u frizerski salon željan promjene, a da ni sam ne zna kakvu frizuru zaista želi. Savjeti za frizuru muškarca su i više nego potrebni. S druge strane, većina muškaraca prepusti frizeru da odluči koji im oblike frizure najbolje pristaje. Nijedan od ova dva pristupa ne rezultira željenim izgledom vaše kose. Niti ćete na takav način izaći iz salona zadovoljni svojim izgledom.

Neka vaša kosa uvijek bude čista

Čak i najlošija frizura izgledat će pristojno ukoliko je čista i ukoliko ju redovno perete. Prilikom pranja, posvetite pažnju određivanju tipa kose. Ako imate suhu kosu, izbjegavajte jake šampone pune hemikalija. Odaberite blagi šampon poput onoga kojeg koristimo za pranje bebine kose, koja neće isprati s dlake i ovako skromne količine prirodnog ulja.

Koji proizvod za stilizoranje koristite je bitan faktor

Postoji čitav niz proizvoda za stiliziranje kose i nikako nije svejedno koji proizvod koristite. Naprimjer, gel će samo oblikovati frizuru i činiti je postojanom, lak za kosu zagladiti neobuzdane vlasi posebno kod duge kose, vosak će njegovati i nahraniti kosu dajući joj oblik koji želite. Također i pjena oblikuje kovrče, ali i kroti gustu kosu.

Oblik glave i tekstura kose

Kada odlučite mjenjati frizuru, pitajte svog frizera koji oblici vam najbolje odgovaraju, tako da možete suziti svoje opcije i odlučiti se za onu koja odgovara isključivo vama.

Fen za kosu

Fen za kosu će pomoći vašoj rijetkoj kosi da dobije na volumenu te da vaše vlasi djeluju manje oštro. Jednom kada vas frizer ošiša na način koji želite, reći će vam da koristite fen za kosu kod kuće kako bi vašoj kosi dao punoću.

Dobar frizer

Obavezno odaberite dobrog frizera. On će znati kako će vas ošišati u skladu s oblikom vašeg lica.

Multifuncionalna četka za bradu i kosu

Muškarci sada mogu koristiti ovaj električni češalj kako bi oblikovali svoje brade i frizure. Bilo da želite uviti, ispraviti, povećati, sve se može učiniti s ovim jednim uređajem. Potrošite manje vremena na oblikovanje kose pomoću ovog brzog razdoblja grijanja koje pokreću efikasni sustavi grijanja. Keramička četkica ravnomjerno raspoređuje toplinu na bradu i kosu kako bi se spriječilo oštećenje.