...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Šta je detoksikacija organizma?

Detoksikacija organizma je zapravo čišćenje tijela od raznih štetnih tvari kojima smo konstanto izloženi. Te štetne tvari unosimo putem zagađenog okoliša, zraka, vode, hrane itd. Također, štetne tvari unosimo i putem šminke, razne kozmetike, sredstava za čišćenje tijela i doma i sl.

Detoksikacija je jako popularna u svijetu i kod nas a u zadnjih par godina se jako često praktikuje kod svih ljudi. Ono što se preporučuje kada je detoksikacija u pitanju jeste savjet sa stručnom osobom.

detoksikacija organizma

Kod kojih oboljenja se preporučuje detoksikacija?

Detoksikacija se može praktikovati i preventivno ali posebno se preporučuje kod sljedećih oboljenja:

 • Autoimune bolesti,
 • tegobe s probavom,
 • gojaznost,
 • česta pojava alergija,
 • alergije na koži,
 • bolesti zglobova,
 • pretjeran umor,
 • slaba koncentracija,
 • loše raspoloženje,
 • oslabljeno pamćenje,
 • pojava tumora i izraslina.

Šta je cilj detoksikacije?

Kako bi se organizam vratio u stanje normalnog funkcioniranja detoksikacija pomaže u tome. Također, detoksikacija čisti organizam od toksina, poboljšava zdravlje i znatno ublažava zdravstvene tegobe. Nakon procesa detoksikacije tijelo ima više energije, raspoloženje je znatno bolje i tijelo postaje snažnije.

Šta od namirnica trebate izbjegavati prilikom procesa detoksikacije?

Najvažnije od svega je da izbacite brzu hranu koja je najštetnija po organizam. Nakon toga slijedi kafa, cigarete i alkohol. Potrebno je znatno smanjiti unos soli, te pretjerano slatke napitke kao i gazirane. Slatkiši i grickalice nikako ne dolaze u obzir, kao ni hrana sa visokim sadržajem masnoće. Potrebno je unositi što više svježih namirnica i izbjegavati konzerviranu hranu kao i industrijsku.

Kinoki flasteri za detoksikaciju

Za šta tačno služe Kinoki flasteri? Ovi flasteri služe za izbacivanje toksina iz tijela i veoma su lagani za upotrebu. U njima se nalazi sirće bambusa koje se pokazalo zaista nevjerovatno kada se radi o detoksikaciji. Korištenjem ovih flastera odmah ćete vidjeti rezultat jer za razliku od mnogih kapsula, tableta i sl., Kinoki flaster vam nečistoću koju izbaci tijelo pokaže odmah u vidu crne fleke na flasteru.

KINOKI flaster možete naručiti OVDJE.

Kako pravilno postaviti flaster?

Prvo što trebate uraditi jeste da otvorite kesicu u kojoj su flasteri. Nakon toga bijeli dio stavite na stopalo i preko toga stavite flaster koji će pričvrstiti kinoki. Nakon što ste zalijepili flaster morate mirovati, i nemojte obuvati čarape. Isto važi i za drugo stopalo.

Koje su koristi od Kinoki flastera?

Ovaj izuzetni flaster izbacit će toksine iz organizma. Pored toga, ublažit će bolove s kojima se tijelo inače nosi, te će pomoći pri smanjenju napetosti. Pomaže pri smanjenju stresa, umiruje organizam, rješava upale i poboljšava pamćenje i koncentraciju. Ovo su samo neki od benefita ovih izvanrednih flastera a detoksikacija organizma je rješenje za vaše tijelo.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.