You are currently viewing Šta je mini klima i kako funkcionira?

Šta je mini klima i kako funkcionira?

Znate li šta je mini klima i na koji način funkcionira te kako se zaštititi od previsokih ljetnih temepratura? Ove sezone se očekuju veoma visoke temperature, i veoma je važno znati na koji način i pravilno koristiti sredstva za rashlađivanje prostora. U posljednih par godina, zbog klimatskih promjena, proljeće i jesen su gotovo neprimjetni te je potreba za sredstvima za rashlađivanje neophodna. Prije nego što navedemo mini klimu iz naše ponude i njene prednosti korištenja, povedite računa o sljedećih savjetima za zaštitu od prevelikih temperatura.

Šta je mini klima

Rashladite svoj dom

Tenoeraturu u svom prostoru izmjerite ujutro, poslije podne i noću poslije 22h. Idealna temperatura u vašem domu tokom dana bi trebala biti ispod 30 stepeni a noću ispod 24 stepeni. Ova pravila veoma su važna za djecu i za starije osobe, te za osobe koje pate od hroničnih problema. Obavezno iskoristite hladan zrak tokom noći kako biste rashladili svoj dom, prozračite dom tako što ćete otvoriti sve prozore i roletne tokom noći i ranih jutarnjih sati.

Tokom dana smanjite dotok vrućeg zraka u dom te zatvorite sve prozore i roletne i ugasite sva umjetna svjetla. Ventilatori mogu pružiti olakšanje i osvježenje, kao i mini klime i veliki klima uređaji.

Klonite se vrućine

Sklonite se u najhladniju prostoriju vašeg stana/kuće, posebno noću te izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana.  Obavezno izbjegavajte naporan fizički rad, sklanjajte se u hlad i ne ostavljajte u autu djecu i životinje. Redovito koristite kreme sa zaštitnim faktorom a posebnu brigu posvetite novorođenčadi i maloj djeci.

Rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine

Izbjegavajte boravak na suncu, tuširajte se u mlakoj vodi i hladite se mokrim spužvicama, kupkama za noge i slično. Što se tiče odjeće, nosite laganu, prozračnu i široku odjeću te nosite šešire, kape i sunčane naočale. Koristite laganu posteljinu i plahte.

Pijte redovito vodu i izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera.

Jedite češće male obroke.

Prijenosna mini klima uređaj

  • Osvježite i pročistite zrak u vašem domu zahvaljujući prijenosnoj mini klimi.
  • Klima je izuzetno lagana i samostalna.
  • Sadrži dvostruko veću snagu hlađenja zahvaljujući poboljšanom filteru za isparavanje vode i hladnoj maglici.
  • Jednostavna je za upotrebu – ulijte vodu, pritisnite gumb i uživajte u osvježavajućem povjetarcu.

Ukoliko želite jednu mini klimu i za sebe, naručite OVDJE.