You are currently viewing Tajna zdrave i lijepe kože lica

Tajna zdrave i lijepe kože lica

Koja je tajna zdrave i lijepe kože lica, i kako održavati kožu tokom godina? Kvaliteta kože ovisi o dvije stvari: o tome kako efikasno jetra eliminira toksine te kako funkcionira probavni sistem. Prehrana bogata šećerima, manjak svježeg voća i povrća, ishrana bogata zasićenim i transmasnoćama, idealan je partner lošoj koži.

Koža je naš najveći organ. Organ na kojem se starenje najprije uočava. Ali je također i organ čije se stanice regeneriraju. Želite li očuvati kvalitetnu, glatku kožu, nužan je redovit unos zdravih namirnica, kisika i vode, uz svakodnevnu njegu kože izvana.

Tajna zdrave i lijepe kože lica

Kreme sa zaštitnim faktorom

Kreme sa zaštitnim faktorom su prvi korak ka sprečavanju preranog starenja kože, pa vjerujemo da kupujete kreme koje ga sadrže.

Ruke uvijek držite čistima

Jedno od važnijih pravila za ljepotu je da ruke uvijek držite čistima i izbjegavate doticanje lica tokom dana. Konstantno dodirivanje lica može dovesti do povećane osjetljivosti kože i stvaranja novih prištića ili akni.

Dovoljno sna

Kortizol, hormon stresa, postaruje kožu i uzrokuje nastanak akni. San umanjuje razinu kortizola u tijelu. Formula je jednostavna: dovoljno sna će vašu kožu održati lijepom, mladolikom i zdravom. 

Unosite omega-3 masne kiseline

Vaša koža će vam sigurno biti zahvalna ako povećate unos omega-3 masnih kiselina u organizam. Omega-3 masne kiseline imaju anti-upalna svojstva koja smiruju i štite kožu iznutra.

Tajna zdrave i lijepe kože lica

Jedite zdravo

Više od bilo kojeg organa, koža trpi kad u tijelu nastane neravnoteža. Unos hranjivih i kvalitetnih nutrijenata u velikoj mjeri je povezan s izgledom kože. Kvaliteta kože može biti uzrokovana nedostatkom određenih vitamina i minerala. Da bi postigli sklad, važno je da biramo zdrave namirnice, da jedemo raznoliko, a konačan rezultat je idealan ten.

MUYE za čišćenje lica

  • MUYE za pročišćavanje stanica i uklanjanje mrtve kože ultrazvukom.
  • Sprječavanje i smanjenje bora, uklanjanje prištića i začepljenje pora.

6u1 sredstvo za čišćenje lica

Kako bi koža ostala zdrava, njegovana, svježa i mladolika, potrebno je svakodnevno čistiti lice.

Ukoliko izbjegavamo redovno čišćenje lica, posebno prije odlaska na spavanje, pore ostaju zatvorene, prirodno izlučivanje nije moguće i na koži se počinju javljati dermatološki problemi.