You are currently viewing Teleći rižoto-izdašno i ukusno

Teleći rižoto-izdašno i ukusno

Riža i teletina, neodoljiv spoj koji će utopliti zimske dane uz teleći rižoto.

Teleći rižoto

Kombinacija namirnica s kojom nikada nećemo pogriješiti. Teleći rižoto možemo spremati u svim prilikama, ne treba nam puno vremena, što je najvažnije svi ga pretežno, vole.

  • Osnovni pribor
  • 300 gr teletine
  • so po ukusu
  • 5 ml ulja
  • 1 glavica luka
  • 100 gr riže
  • 1 kašika paradajz sosa
  • temeljac ili provrela voda
  • 30 gr tvrdog sira
  1. Teletinu narežemo na komade srednje veličine i posoljenu dinstamo na poprženom luku dokne bude napola mekana, otprilike oko pola sata.

  2. Dodamo, opranu i osušenu rižu, ponovno popržimo i zalijemo s toliko vode koliko ima riže i mesa. Ubacimo paradajz sos, dosolimo i dinstamo 20 min.

  3. Rižu ne smijemo miješati. Kuhanu rižu pospemo ribanim sirom. Dekorišemo po želji i ukusu.

Glavno jelo
Francuska kuhinja
rižoto, teleći rižoto, teletina