You are currently viewing Top 7 namirnica od kojih ćete mršavjeti brzo

Top 7 namirnica od kojih ćete mršavjeti brzo

Kada je u pitanju dijeta, obično tražimo izlaze i načine na koje ćemo mršavjeti brzo i bez muke, zar ne? Ono što je pozitivna stvar ukoliko morate na dijetu jeste da nisu potrebne teške dijete i izgladnjivanja kako biste uspjeli izgubiti kilograme. Ono što je dovoljno jeste da smanjite porcije i namirnice koje debljaju da zamjenite zdravijim namirnicama koje pospješuju mršavljenje. U narednim redovima vam navodimo 7 idealnih namirnica kada je dijeta u pitanju.

mršavjeti brzo

Zeleno lisnato povrće

Kada kažemo zeleno lisnato povrće onda mislimo na špinat, kelj i slično povrće koje uopšte nema puno vlakana i ugljikohidrata te je veoma bogato vlaknima. Pored toga, možete napuniti tanjir i lijepo se najesti, a da ne povećavate unos kalorija u organizam. Ove korisne namirnice su također prepune mineralima i antioksidansima.

Losos

Masne ribe, kao što je i losos, imaju veoma malo kalorija a sadrže proteine i zdrave masti koje su organizmu neophodne. Morski plodovi osiguravaju bitnu količinu joda a jod je veoma važan za pravilan rad štitne žlijezde i održava optimalan metabolizam.

Avokado

Ova zelena bomba puna zdravlja snižava nivo holesterola. Avokado je veoma bogat nezasićenim masnim kiselinama i vašem tijelu daje snagu te vas štiti od boli. Uvođenje avokada u ishranu je nešto što je veoma korisno za cjelokupan organizam u svim životnim dobima.

Banane

Kada je u organizmu manjak natrija, onda to može uzrokovati grčeve u mišićima. S druge strane, kalij igra veoma bitnu ulogu u rješavanju ovog problema i nalazi se upravo u bananama. Organizmu se trebaju nadoknaditi tvari koje se izgube znojenjem a banane su odličan pomoćnik u tome. Obiluju ugljikohidratima koji su dobri, obiluju kalijem te može zamjeniti dvije kriške pčeničnog hljeba i zasititi vas. Idealan je obrok poslije treninga.

Pahuljice od punog zrna

Ukoliko trenirate i gladni ste prije treninga, pahuljice su idealan odabir. Najzdravije od njih sadrže kompleksne ugljikohidrate i protein koji pomaže u izgradnji mišića. Također su idealan obrok ukoliko želite biti siti duže vrijeme.

Križano povrće

Kupus, karfiol, brokule i njima slično povrće veoma je bogato vlaknima i proteinima. Bjelančevine, vlakna i vrlo malo kalorija idealan su spoj za obrok uz koji ćete se najesti i zasititi, a nećete dobiti na kilogramima.

Nemasni dijelovi govedine i piletine

Iako se mišljenja razilaze kada je u pitanju meso, stručnjaci savjetuju da se u organizam ipak unosi neprerađeno crveno i bijelo meso koje ne povećava rizik od bolesti srca, dijabetesa kao ni raka. Bogato je proteinima i veoma je važan sastojak u prehrani.

Pojas za stomak iz naše ponude koji će pospješiti dijetu i proces mršavljenja

Ukoliko želite mršavjeti brzo, pogledajte ponudu naših pojasa za mršavljenje i ubrzajte proces gubljenja kilograma.