...

Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Voćni palačinci

Palačinke volimo na sve načina, zar ne? Naravno! Počastite sebe i svoju porodicu užitkom koji nude voćni palačinci i za vrlo malo vremena pripremite omiljeni slatkiš svima.

Palačinci sa šumskim voćem

Palačinci nam nude neiscrpan izbor kombinacija, pa ih možemo puniti raznim kremama, džemovima, voćem, tu su također i slane palačinke. Svi uživaju u njima, pogotovo djeca. Od palačinaka možete napraviti prave delicije, u zavisnosti od toga koliko možete i želite biti kreativni. Kada je ovo jelo u pitanju, meni se najviše sviđaju slatkasto-kiselkaste kombinacije.  Jedna od njih su i palačinci sa šumskim voćem i bijelom kremom.

  • 400 gr šumskog voća
  • šećer
  • kašikica pudinga od maline i jagode
  • 400 ml vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • šećer u prahu
  1. Za palačinke svi imamo smjesu, koju koristimo.  Najčešće su to jaja, mlijeko i brašno. Količina namirnica zavisi od toga koliko palačinaka pravimo.

  2. U šerpu istresemo voće i pospemo šećerom (po želji) da pusti svoje sokove. Na blagoj temperaturi ga ukuhavamo 5 minuta,zatim mu dodamo puding umućen u šoljici vode, čiji zadatak je da poveže voće idobije se ta želasta struktura. Nakon dvije minute sklonimo sa ringle i ohladimo.

  3. U drugoj, plastičnoj posudi umutimo vrhnjeza šlag, u koji dodajemo pavlaku i šećer u prahu (po želji).

  4. Serviramo tako što u jedan palačinak stavljamo po dvije kašike od svake smjese i umotamo. Pored toga možete poslužiti i kuglu sladoleda.

Dezert
Američka kuhinja
palacinke sa sumskim vocem, palačinke, slane palačinke
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.