You are currently viewing Zašto je važno izbaciti toksine iz organizma?

Zašto je važno izbaciti toksine iz organizma?

Naše tijelo se cijeli život izlaže toksinima koje unosi na razne načine kao što su: korištenje raznih hemikalija, pesticidi u hrani, teški metali, ekološki zagađivači, industrijski otpad i sl. Izbaciti toksine neophodno je kako bi se tijelu vratio neohodan balans. Sve to utiče na slabljenje našeg tijela što dovodi do raznih drugih posljedica. Toksini koji se zadržavaju u tkivima i ćelijama mogu izazvati kancerogena oboljenja. Pored toga dolazi do slabljenja pamćenja i koncentracije, gubitka snage, raspoloženje opada itd.

Kada se tijelo izlaže toksinima duže vrijeme, polako sakuplja štetne tvari unutar ćelije. To nakupljanje može izazvati stanja koja su opasna po život čovjeka.

Kako čovjeku pomaže detoksikacija?

Detoksikacija ojačava imunitet

Kada toksini ugroze imunitet, tada naše tijelo postaje podložno prehladama i raznim bakterijama. Detoksikacija radi na tome da naše tijelo ojača kako bi se moglo izboriti s problemima.

izbaciti toksine

Detoksikacija je odlična prevencija

Toksini koji se nakupljaju u ćelijama i tkivima tijela mogu uzrokovati moždane i srčane udare, bolesti zglobova, gubitak pamćenja i koncentracije itd. Detoksikacijom oslobađamo tijelo od toksina i čistimo ga kako bismo preventivno djelovali na stvaranje većih problema i bolesti.

Detoksikacija pomaže u gubljenju kilograma

Kada se štetne materije nakupljaju u organizmu, to dovodi do gojaznosti i nakupljanja masti u organizmu. Bolesti srca i krvnih sudova, povišen krvni pritisak, dijabetes i sl.,direktno su povezani s problemom gojaznosti.

Proces detoksikacije poboljšava kvalitet života

Naše tijelo ne funkcionira normalno kada se u njemu nakupi mnogo štetnih tvari. Te štetne tvari ga usporavaju i čine bolesnim. Dolazi do ukočenosti u zglobovima i mišićima, nastaju probavne smetnje i problemi sa spavanjem itd. Detoksikacija, međutim, može ublažiti depresiju i anksioznost, te poboljšati pamćenje i koncentraciju.

Povećanje energije i vraćanje balansa tijelu

Kada završite s procesom detoksikacije osjetit ćete porast fizičke i psihičke energije. Osjećat ćete se sretnije, bolje ćete spavati i imati ljepše misli. Kada se tijelo oslobodi toksina, vratit će se balans našem tijelu i funkcionirat će normalno i bez problema.

Detoksirajući flaster za stopala

  • Detoksirajući flaster za stopala
  • Kinoki Detox Foot Pads – Detoksirajući flaster za stopala.
  • Riješite se toksina nagomilanih u vašem organizmu
  • Povećava energiju i imuni sistem
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Opušta vas
  • Omogućava bolji i čvršći san
  • U paketu dolazi 20 flastera

KINOKI flaster možete naručiti OVDJE.