You are currently viewing 4 načina kako brzo da izgubite suvišne kilograme

4 načina kako brzo da izgubite suvišne kilograme

Donosimo vam 4 načina kako brzo da izgubite suvišne kilograme i da se poštedite teških i iscrpnih dijeta. Sigurno ste mnogo puta započeli dijetu bez ideje i plana koja je završila neslavno. Svi smo imalo takvo iskustvo. Međutim, kako biste bez gubljenja vremena i učinkovito uspjeli izgubiti par suvišnih kilograma, dovoljno je da se pridržavate sljedećih savjeta, i uspjeh je zagarantiran.

kako brzo da izgubite suvišne kilograme

Zapišite sve što jedete u sedmici

Naučnici su potvrdili da su osobe koje su vodile dnevnik sedmične prehrane bile odgovornije te da su brže uspjele skinuti neželjene kilograme. Također, ono što su primjetili jeste i to da su osobe koje su vodile dnevnik unosile znatno više kalorija tokom vikenda. Te kalorije su dolazile od alkohola i masti. Kada zapisujete dnevnik ishrane povedite računa i o kalorijama u pićima i grickalicama, te o kalorijama u raznim preljevima.

Smanjite unos ugljikohidrata

Ugljikohidrati su makronutrijenti koji su veoma važni za svakodnevnu funkciju, te dugoročno zdravlje. Izvor su energije pa se nećemo osjećati baš energično kada ih izbacimo zbog dijete. Izbacivanjem ugljikohidrata ćemo izbaciti i višak vode iz organizma te tako izgubiti par kilograma na vagi.

Voda prije svakog obroka

Kako biste ubrzali metabolizam, te spriječili nagomilavanje suvišnih kilograma, veoma je važno unositi dovoljnu količinu vode tokom dana. Također, ukoliko popijete čašu, dvije vode neposredno prije obroka, to će spriječiti da se prejedete i veoma brzo ćete se osjećati ”puno”.

Dovoljno sna

Nedostatak sna uzrokuje razne vrste zdravstvenih problema kao što su neraspoloženje, anksioznost, panični napadi, pad imuniteta, slabljenje tijela i mišića itd. Također utiče i na metabolizam te uzrokuje povećanje tjelesne težine zbog nepravilnog rada cjelokupnog organizma. Kako biste tijelo vratili u normalu, te kako biste sa zdravom dijetom počeli proces mršavljenja, neophodno je da svom tijelu priuštite dovoljnu količinu sna.

Pojas za struk koji će vam pomoći izgubiti višak kilograma

Sada kada ste shvatili kako brzo da izgubite suvišne kilograme, pogledajte i pojase iz naše ponude.