Nasjeckajte sitno čokoladu nožem i počnite pripremati svoj desert u čaši. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatine. Izmiješajte dobro da se želatina sasvim otopi.
Desert u čaši
U posljednje vrijeme deserti u čaši su postali jako popularni i traženi. Poslužuju se najčešće u svečanim prigodama, veoma su dekorativni, praktični i ukusni. Prave se u raznim kombinacijama.
- Osnovni pribor
- 450 g smrznutog šumskog voća
- 100 g šećera
- 50 g maslaca ili margarina
- 2-3 kašike gustina
Šumsko voće kuhajte na laganoj vatri sa šećerom, kad se već počne raspadati, umiješajte gustin razmućen s malo vode,
Miješajte par minuta dok se krema ne zgusne, maknite s vatre i dodajte maslac
Puding od vanilije skuhajte u 250 ml mlijeka, sa šećerom.
Ove tri vrste krema možete kombinirati kako god želite, servirati ih u male čašice i ukrasiti po želji. Sva tri okusa savršeno se slažu.