Podrška: 062 597 442

Besplatna dostava za narudžbe preko 100 KM!

Dostava: 1-2 dana, BiH

Desert u čaši – super osvježenje

Nasjeckajte sitno čokoladu nožem i počnite pripremati svoj desert u čaši. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatine. Izmiješajte dobro da se želatina sasvim otopi.

Desert u čaši

U posljednje vrijeme deserti u čaši su postali jako popularni i traženi. Poslužuju se najčešće u svečanim prigodama,  veoma su dekorativni, praktični i ukusni. Prave se u raznim kombinacijama.

  • Osnovni pribor
  • 450 g smrznutog šumskog voća
  • 100 g šećera
  • 50 g maslaca ili margarina
  • 2-3 kašike gustina
  1. Šumsko voće kuhajte na laganoj vatri sa šećerom, kad se već počne raspadati, umiješajte gustin razmućen s malo vode,

  2. Miješajte par minuta dok se krema ne zgusne, maknite s vatre i dodajte maslac

  3. Puding od vanilije skuhajte u 250 ml mlijeka, sa šećerom.

Ove tri vrste krema možete kombinirati kako god želite, servirati ih u male čašice i ukrasiti po želji. Sva tri okusa savršeno se slažu.

Dezert
dezert, kolači