Riža i teletina, neodoljiv spoj koji će utopliti zimske dane uz teleći rižoto.
Teleći rižoto
Kombinacija namirnica s kojom nikada nećemo pogriješiti. Teleći rižoto možemo spremati u svim prilikama, ne treba nam puno vremena, što je najvažnije svi ga pretežno, vole.
- Osnovni pribor
- 300 gr teletine
- so po ukusu
- 5 ml ulja
- 1 glavica luka
- 100 gr riže
- 1 kašika paradajz sosa
- temeljac ili provrela voda
- 30 gr tvrdog sira
Teletinu narežemo na komade srednje veličine i posoljenu dinstamo na poprženom luku dokne bude napola mekana, otprilike oko pola sata.
Dodamo, opranu i osušenu rižu, ponovno popržimo i zalijemo s toliko vode koliko ima riže i mesa. Ubacimo paradajz sos, dosolimo i dinstamo 20 min.
Rižu ne smijemo miješati. Kuhanu rižu pospemo ribanim sirom. Dekorišemo po želji i ukusu.