Idealan i preukusan grčki krompir koji je odlično rješenje za sve vrste druženja. Također, za doručak, ručak, večeru ali i užinu. Pokušajte, i podijelite svoje utiske sa nama.
Grčki krompir
Idealan recept za svako doba dana, i za svaki obrok.
- krompir po želji
- maslinovo ulje ili otopljen puter
- kačkavalj
- sok od jednog limuna
- pola bijelog luka
- so, biber, origano
- ulje ili margarin za podmazivanje
Krompir očistiti, iseći na krupnije koce i skuvati u posoljenoj vodi.
Procijedite od vode i izgnječiti, ostaviti da se malo prohladi.
Dodati jaje, suvi biljni začin, brašno i prašak za pecivo.
Zamesite tijesto rukom. Razvijte oklagijom i vadite čašom krugove ili isecite nožem. Pržite u dubokom vrelom ulju.
Uštipke vadite na salvetu da upiju višak masnoće.