Ukoliko ste ljubitelji piletine koju volite začiniti posebnim ukusima. Onda su limun i piletina su idealan spoj. U samo par koraka do obroka koji će vam odgovarati uvijek. Čak i nakon napornog treninga i djelovat će okrepljujuće nakon napornog dana.
Piletina s limunom
Ovo slasno meso postat će još bolje ako ga sastavite s nešto limuna, dok će vam pametno filetiranje pomoći da skratite termičku obradu, a obrok pripremite za petnaestak minuta.
- 2 komada pilećih prsa
- 300 ml pilećeg temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 126 gr brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika maslaca
- 2 cijela limuna
- so, biber po želji
Prerežite dvoja pileća prsa po širini tako da dobijete četiri tanka fileta koja zahtijevaju kraću termičku obradu.
Posolite i pobiberite piletinu s jedne i druge strane te ju uvaljajte u brašno.
Na prethodno zagrijanu tavu stavite kašiku maslaca i ulja, pa prepržite piletinu sa svake strane po tri do pet minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Uklonite piletinu iz tave, pa ulijte malo pilećeg temeljca te ostružite sve eventualne komadiće piletine koji su se možda zalijepili za dno. Potom ulijte ostatak pilećeg temeljca i vrhnje za kuhanje. Sve zajedno dobro promiješajte.
Začinite umak solju i paprom te dodajte sok jednog svježe iscijeđenog limuna.
Vratite piletinu u umak i pustite da se sve lagano termički obrađuje još nekoliko minuta.
Preostali limun narežite na kriške i stavite preko piletine.
Poslužite s kuhanom tjesteninom.